Google Assistant i Norge

Norsk lansering kan være rett rundt hjørnet

Har allerede gitt utviklere tilgang til å utvikle norske Assistant-funksjoner.

SNART PÅ NORSK: I løpet av «noen få måneder» skal Google Assistant, som blant annet bor i Google Home Mini (avbildet), støtte norsk. Foto: Pål Joakim Pollen
SNART PÅ NORSK: I løpet av «noen få måneder» skal Google Assistant, som blant annet bor i Google Home Mini (avbildet), støtte norsk. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Den senere tiden har vi økt fokuset på smarthøyttalere på Dinside, med tester både av Google Home Mini og Amazon Echo Dot.

Begge kan gjøre en rekke ting i norske hjem, men med et lite aber; du er nødt til å snakke til dem på engelsk (eller ett av de andre støttede språkene).

Derfor er ingen av disse heller i offisielt salg i Norge, selv om enkelte nettbutikker importerer dem selv og selger dem til nordmenn.

Her kan du se hvordan du kan snakke til en Google-høyttaler. Snart vil vi få muligheten på norsk.Vis merVis mer Vis mer

Norsk lansering i nær fremtid

Nylig avslørte Google at de jobber med å støtte flere språk. I skrivende stund støttes åtte av dem, men tallet skal bli over 30 i løpet av året, som da vil dekke 95 prosent av alle Android-enheter.

Og norsk er med blant språkene som nevnes i første pulje, sammen med blant annet svensk, dansk, nederlandsk og thai.

Faktisk har Google allerede åpnet for at utviklere kan lage såkalte «actions» på norsk; altså tjenester som kan aktiveres via Google Assistant. Det tyder på at lanseringen kan være ganske nært forestående, selv om «i løpet av noen få måneder» er det nærmeste vi kommer fra offisielt hold.

Snart kommer Google også med nye funksjoner til Assistant, blant annet med støtte for rutiner, der én kommando kan gjøre flere ting, samt støtte for flere språk samtidig.

TRE VARIANTER: Google Home-høyttalerne kommer i tre størrelser, og hver av dem i ulike farger. Kanskje får vi se dem i norske butikker allerede denne våren. Foto: Google
TRE VARIANTER: Google Home-høyttalerne kommer i tre størrelser, og hver av dem i ulike farger. Kanskje får vi se dem i norske butikker allerede denne våren. Foto: Google Vis mer

Flere Google-produkter i butikkene?

Når Google Assistant lanseres på norsk, kan vi også forvente at flere av Googles produkter blir å finne i norske butikkhyller, der vi til nå har vært nødt til å nøye oss med Chromecast-enheter og Google Wifi.

Google Home-høyttalerne bør definitivt være blant dem, og er vi heldige, betyr det også at Googles Pixel-telefoner også kan dukke opp i offisielt salg.

Fremdeles venter vi dog på andre tjenester, som YouTube Red og Family Link-tjenesten, som gjør det lettere for foreldre å administrere barnas telefonbruk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer