Kardinal: Quiz-app for Android og iOS

Norsk quiz-app lokker med 1.000 kroner til vinneren

… og det koster ti kroner å spille.

NY QUIZ-APP: Ti kroner for å delta. Tusen kroner i premie. Foto: Pål Joakim Pollen
NY QUIZ-APP: Ti kroner for å delta. Tusen kroner i premie. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Nylig ble den norske quiz-appen Kardinal sluppet i App Store, og på Android er appen foreløpig i betaversjon og kan lastes ned utenom Googles app-butikk.

I motsetning til mange andre quiz-apper, der man som regel konkurrerer om poeng og tilhørende skrytemuligheter, har Kardinal gjort en helt annen vri: Det koster nemlig ti kroner å spille, og om du vinner alle tre rundene blir du tusen kroner rikere.

Tre runder = 250 personer

I første runde møtes fem deltakere til dyst. Vinneren går videre til runde to, der det også er fem deltakere som konkurrerer. Og vinneren der igjen spiller den tredje og siste runden med totalt ti deltakere.

Med andre ord tilsier enkel matematikk at det i hver konkurranse deltar 5·5·10 personer, altså totalt 250 personer. De har satset ti kroner hver, så med andre ord går 40 prosent av innsatsen tilbake igjen til premier (1000:2500).

For ordens skyld bryter ikke dette med norsk lotterilovgivning, siden dette er en ferdighetskonkurranse med innsats og gevinst. Gevinsten er også skattefri, ifølge Kardinal.

Flere temaer

Når du starter en runde, kan du velge blant en håndfull kategorier. Påskenøtt-kategorien, som er høyaktuell i disse tider, er en slags «lett blanding»-kategori, men det finnes også en egen sportskategori (med spørsmål laget av Arne Scheie) og geografi, der Egil «Drillo» Olsen har hatt en finger med i spillet. Andre varianter er gaming, popquiz og grunnskolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer