Norske mobilpriser høyest i Norden

Det viser en ny rapport om mobilprisene i Norden, opplyser regjeringen.

DYREST: Norge har de høyeste mobildataprisene i blant Sverige, Finland, Sverige og Norge, viser en ny rapport. Foto: Annika Byrde / NTB
DYREST: Norge har de høyeste mobildataprisene i blant Sverige, Finland, Sverige og Norge, viser en ny rapport. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Norske mobilkunder betaler med andre ord fortsatt «mest for minst». Regjeringen vil legge til rette for gode og rimelige mobil- og bredbåndstjenester i hele landet. Velfungerende konkurranse og valgfrihet er en forutsetning for dette, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp).

Rapporten er en av to som hans departement har bestilt om norske mobil- og bredbåndpriser, utarbeidet av konsulentselskapet Tefficient. Der kommer det fram at norske sluttbrukere i gjennomsnitt betaler to til fem ganger mer per gigabyte data sammenlignet med svenske, danske og finske sluttbrukere.

– Rapportene vi har fått, viser at det er viktig å nå målet om tre fullverdige mobilnett i Norge, sier Gjelsvik.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer