Ny 3G-mobil for moteløver

Nokia lanserte i går sin andre 3G-mobil. Denne er imidlertid annerledes enn de fleste andre - i stedet for å fri til forretningsbrukere, satser de på motebevisste kjøpere.

Ny 3G-mobil for moteløver
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes en god del 3G-telefoner allerede, og det finnes også mange mobiler rettet mot brukere som like å vise frem sine telefoner. Det er imidlertid første gangen vi har sett en telefon som kombinerer tredjegenerasjons mobilteknologi og utseende på denne måten.

Spesiell på utsiden

Nokias nye 7600 har et mildt sagt uvanlig utseende, og ligner nesten mer på et kamera enn en telefon. Den er firkantet, med skjerm i midten og taster plasert på hver sin side av skjermen. Menytastene befinner seg på undersiden av skjermen. Det er et kamera på baksiden.

I følge Nokia er telefonen rettet mot yngre, men avanserte brukere som har sans for mote og design.

Tredje generasjon

Ny 3G-mobil for moteløver
Ny 3G-mobil for moteløver


Siden telefonen støtter WCDMA-nettet, er fokuset på bilde- og videomuligheter. Med hele 29 MB minne har du plass til svært mange bilder (av VGA-kvalitet), og kan ta opp lengre videosnutter med lyd. Dessverre er det ikke plass til å utvide minnet med minnekort - men 29 MB vil forhåpentligvis holde en stund. I et 3G-nett kan du sende og motta videoklipp selv midt i en samtale, og det er selvsagt muligheter for streaming video og lyd den dagen slike tjenester blir tilgjengelige her til lands.

For brukere av tradisjonelle GSM-nett er det selvsagt full støtte for GSM 900/1800, og telefonen skal kunne bytte smertefritt mellom 2G- og 3G-nettverkene. Dessverre er det ingen støtte for GSM 1900-nettet, så telefonen kan ikke brukes i USA.

For øvrig har telefonen full støtte for de etter hvert vanlige standardene som Bluetooth, MMS, e-post og lignende. På toppen av alt dette er det muligheter for spilling av MP3- og AAC-musikkfiler.

Dessverre støtter ikke 7600 videokonferanser via 3G-nett, noe som muligens vil skuffe mange forretningsbrukere. Dessuten er tastaturet uvant, og vil sikkert kreve noe tilvenning.

Prisen er forventet til å ligge på ca. 4.500 kroner, og telefonen skal være tilgjengelig før jul. Vi kommer selvsagt tilbake med en test så snart som mulig!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer