iPhone SE 2

- Ny billig-iPhone lanseres i mars

I masseproduksjon allerede neste måned, hevder storavis.

SNART KOMMER OPPFØLGEREN: iPhone SE ble en favoritt blant dem som ønsket en liten iPhone. At den hadde det klassiske iPhone 4-designet var det også mange som likte. I løpet av de neste månedene kommer trolig oppfølgeren, men det ryktes at Apple går helt vekk fra dette designet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SNART KOMMER OPPFØLGEREN: iPhone SE ble en favoritt blant dem som ønsket en liten iPhone. At den hadde det klassiske iPhone 4-designet var det også mange som likte. I løpet av de neste månedene kommer trolig oppfølgeren, men det ryktes at Apple går helt vekk fra dette designet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ryktene om at Apple skal lansere en ny billig-iPhone i løpet av dette året blir stadig flere.

I januar hevdet Bloomberg at masseproduksjonen av telefonen ville starte i februar. Videre vil den avdukes i mars, mente avisen å vite.

Nå hevder ryktenettstedet iPhone-Ticker.de at Apple kommer til å holde en pressekonferanse i slutten av neste måned, nærmere bestemt tirsdag 31. mars.

Her vil de lansere den angivelige mobilen, som hevdes å komme i salg den 3. april, hevder kilder overfor nettstedet.

Fra SE til 9

Påstandene sammenfaller med tidligere rykter vi har hørt omkring det som omtales som oppfølgeren til den mindre iPhone SE-modellen.

Oppfølgeren har blitt kalt for både iPhone SE 2 og iPhone 9, men det gjenstår å se hva det endelige navnet blir.

Hvor billig?

Den anerkjente Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo har tidligere hevdet at den kommende billig-modellen kan få en startpris på 399 dollar, cirka 3500 kroner.

Da iPhone SE ble lansert i 2016, hadde den en startpris på 4790 kroner for 16 GB-modellen. I skrivende stund er iPhone 8 den billigste mobilen Apple selger, og denne koster 5490 kroner for 64 GB-modellen.

Spesifikasjonene

Når det gjelder hva vi kan forvente av spesifikasjoner, er Bloombergs påstander i tråd med hva som er blitt rapportert før:

RUNDERE I KANTENE: Den kommende iPhone-modellen kan komme til å se slik ut. Litt større og rundere i kantene enn iPhone SE.
RUNDERE I KANTENE: Den kommende iPhone-modellen kan komme til å se slik ut. Litt større og rundere i kantene enn iPhone SE. Vis mer
  • Den vil få et design à la iPhone 8 (derfor tror mange også navnet blir iPhone 9), det vil si rundere kanter og en skjermstørrelse på 4,7 tommer. Den originale iPhone SE var på 4 tommer.
  • Den kommer med Touch ID-sensor innebygd i hjemknappen.
  • Den vil ha samme A13-prosessor som iPhone 11.
  • På baksiden vil den være utstyrt med ett kamera.

Nøyaktig når den nye billigmodellen blir lansert, gjenstår selvfølgelig å se.

De to siste årene ha Apple holdt en presselansering den siste uka i mars, tidligere år har det vært i begynnelsen av måneden.

Blir arrangementet i slutten av mars som iPhone-Ticker påstår, skal invitasjonene sendes ut til utvalgt presse i midten av mars.

Et par ting til ...

I tillegg til ny billig-iPhone, ryktes det også at Apple kommer til å lansere følgende nyheter første halvdel av 2020, ifølge MacRumors:

En ny iPad Pro med trippelkamera, nye modeller av MacBook Pro og MacBook Air, og kanskje også nye trådløse hodetelefoner, sporingsbrikken «Apple Tag» og en liten trådløs ladeplate.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer