Ny Facebook-svindel sprer seg

Sender ut meldinger med teksten «Look who died».

POPULÆRT MÅL: Facebook er hackernes drøm siden de kan få tak i så mye informasjon om deg der. Foto: Jaap Arriens/NurPhoto/Shutterstock
POPULÆRT MÅL: Facebook er hackernes drøm siden de kan få tak i så mye informasjon om deg der. Foto: Jaap Arriens/NurPhoto/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nettsvindlere spiller gjerne på følelser for å prøve å lure oss. Sleipt, men sannsynligvis ganske effektivt.

Nå advarer sikkerhetsselskapet DataProt om en ny Facebook-svindel som tar i bruk akkurat denne typen manipulasjon.

Svindlerne «hijacker» kontoene til Facebook-brukere uten at de vet om det, for så å sende ut meldinger til dens venner med teksten «look who died» eller «look who just died» sammen med en lenke til en nyhetsartikkel.

Og hvem får vel ikke en trang til å trykke når man mottar en såpass oppsiktsvekkende beskjed?

Vil stjele innloggingen din

Men artikkelen er naturligvis falsk. Trykker du deg inn på den, kommer du til en phishingside som kan stjele innloggingsinformasjonen din eller installere skadevare på enhetene dine, advarer DataProt.

Deretter vil de stenge deg ute fra kontoen din og bruke din profil til å spre den samme falske meldinga videre til enda flere Facebook-brukere igjen.

Som om ikke det var nok: Hvis man blir lurt og har sine bankdetaljer koblet til sin Facebook-konto, kan nettsvindlerne få tilgang til disse og stjele pengene deres, ifølge den australske nettavisa News.com.au.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer