Family Center

Ny funksjon

Snart kan du se hvem tenåringen er venn med.

POPULÆR: Snapchat er populær blant de yngre brukerne, men frem til nå har ikke foreldre hatt tilgang på foreldrekontroller i appen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
POPULÆR: Snapchat er populær blant de yngre brukerne, men frem til nå har ikke foreldre hatt tilgang på foreldrekontroller i appen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snapchat er i dag det mest brukte sosiale mediet blant barn og unge. Tidligere denne måneden kunne selskapet fortelle at de når mer enn 75 prosent av folk i aldrene 13 til 34 år i mer enn 20 land.

De siste årene har det vært mye fokus på barn og unges sikkerhet i sosiale medier. Apper som TikTok og Instagram har innført funksjonalitet som skal gjøre hverdagen tryggere for de yngre brukerne.

Snapchat mangler dog fremdeles noen form for foreldrekontroller, frem til nå.

Se vennelister

Ifølge TechCrunch er nemlig ny funksjon kalt Family Center på trappene. Snapchat varslet at de jobbet med dette i fjor høst, men først nå har de første skjermbildene dukket opp.

Med den nye funksjonen kan foreldre blant annet se hvem barna deres er venner med i Snapchat.

- Dette er nyttig for foreldre fordi, i motsetning til mange sosiale nettverk er ikke vennelistene på Snapchat offentlige, skriver TechCrunch.

Det vil også være mulig å se hvem barna har sendt meldinger til de siste sju dagene.

Om nødvendig vil foreldre også kunne hjelpe til med å rapportere misbruk og trakassering i appen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.