Ny hodepine for Apple

Flere iPhone 15 Pro Max-eiere melder om trøbbel med skjermen.

INNBRENT: Etter to uker, så iPhone 15 Pro Max-skjermen til en bruker på Apples supportforum slik ut. Foto: Surfphysics via Apple Discussions
INNBRENT: Etter to uker, så iPhone 15 Pro Max-skjermen til en bruker på Apples supportforum slik ut. Foto: Surfphysics via Apple Discussions Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 19.10.23: Nå melder nettstedet Android Authority at problemet flere kjøpere av nye iPhone 15 Pro Max har rapportert angående skjermen ser ut til å være fikset i en kommende oppdatering av operativsystemet

Etter å ha installert den nyeste betaversjonen av iOS 17.1 bekrefter flere, blant annet på Reddit, at problemet med at bildet henger igjen på skjermen ser ut til å være fikset, skriver 9to5Mac.

Vanlig med barnesykdommer

At eiere av nye duppedingser rapporterer om problemer den første tida, er ikke uvanlig.

Opp gjennom har smartmobiler som iPhone vært rammet av problemer eller barnesykdommer, noen mer alvorlige enn andre. Kanskje husker noen fortsatt «antennagate» i forbindelse med lanseringen av iPhone 4.

I år er vi oppe i iPhone 15, og denne gangen var overoppheting det første problemet flere klagde på. Det tok ikke lang tid før Apple slapp en oppdatering for å ta hånd om dette.

Klager på innbrenning i skjermen

Kort tid etter salgsstart melder et stigende antall brukere at OLED-skjermene på iPhone 15 Pro Max lider av problemer med såkalt innbrenning. Nettstedet iMore omtalte saken først.

På både Apples eget diskusjonsforum og Reddit har flere delt bilder av det som ser ut til å være innbrente apper på hjemskjermen til den nyeste iPhonen.

Uvisst hva årsaken er

Såkalt innbrenning var et kjent problem med gamle CRT-skjermer, men også på OLED-skjermer har dette forekommet. Det skjer vanligvis etter at skjermen har vist det samme bildet over en lengre periode.

Hva som kan være årsaken denne gangen, er uvisst, selv om teoriene er flere. Felles for klagene til nå ser ut til å være at eierne bruker iPhone 15 Pro Max.

Inntil videre ser det ikke ut til at problemet er særlig utbredt.

Debatten går riktignok for seg i diskusjonsforumene.

- Flaut, skriver en bruker i Reddit-tråden.

- Du holder den feil, er det en annen som skriver (dette var Apples forslag da folk hadde antenne-problemer med iPhone 4, red.anm.)

Oppdatering: Men nå ser det altså ut til at Apple har funnet årsaken til problemet og vil fikse det i den kommende iOS 17.1-oppdateringen.

Ikke noe flere klager enn vanlig

AppleInsider, som har samlet inn ulik statistikk fra kilder på tvers av Apples servicekjede siden 2015, skriver at det basert på det samlede antallet rapporter om innbrenning, foreløpig er færre klager enn det har vært midt i oktober de tre siste åra.

- Dette kan tilskrives ulike lanseringstidspunkter, men til syvende og sist er det ingen statistisk signifikant avvik i feilene, skriver nettstedet.

På Reddit skriver en bruker at de gikk til Apples Genius Bar og fikk erstattet telefonen med en ny.

Opplever du innbrenning på din nye iPhone, rådes du å ta kontakt direkte med Apple.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer