Honor 20 Pro

Ny Huawei-mobil kan bli kansellert

Nettstedet Bloomberg hevder at Huawei vurderer å avlyse lanseringen av Honor 20.

HONOR 20 PRO: Ifølge Bloomberg vurderer Huawei å ta Honor 20 av markedet. Foto: Tolga Akmen/AFP/NTB Scanpix
HONOR 20 PRO: Ifølge Bloomberg vurderer Huawei å ta Honor 20 av markedet. Foto: Tolga Akmen/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Huawei skal etter planen introdusere sin nyeste smarttelefon, Honor 20, i de europeiske markedene 21. juni. Nå vurderer imidlertid produsenten å avlyse hele lanseringen og ta modellen av markedet, skriver finansstedet Bloomberg ifølge Reuters.

Huawei forbereder seg på å miste mellom 40 og 60 prosent på salget av smarttelefoner i utlandet. Samtidig uttaler Huaweis grunnlegger, Ren Zhengfei, at selskapets inntekter de neste to årene kan bli 30 milliarder lavere enn forventet.

Ren sier den kinesiske telekom-kjempen vil redusere produksjonskapasiteten, men føyer til at selskapet ikke vil la seg stanse av de amerikanske sanksjonene.

USA har svartelistet Huawei, noe som betyr at amerikanske selskaper som ønsker å bruke komponenter fra Huawei må innhente godkjenning fra det amerikanske handelsdepartementet.

Grunnleggeren sier at USAs vilje til å innføre det han kaller ekstreme tiltak overrasket selskapet.

Møter motstand

Etter den amerikanske kampanjen for å stanse den kinesiske mobilgiganten ifra å etablere seg i det nye 5G-markedet har Huawei satt ned en gruppe som skal overvåke salget i Storbritannia og Frankrike. Som erstatning vil selskapet satse på å kapre minst halvparten av det kinesiske innenriksmarkedet.

Også EU-parlamentet har oppfordret til en plan mot sikkerhetstrusler som kan være forbundet med bruk av kinesisk mobilteknologi i EU. I forrige uke ble Spania det første landet i EU til å rulle ut det nye 5G-nettet, som er blitt bygget i et samarbeid mellom Vodaphone Espana og Huawei

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer