Volumbegrensning på hodetelefoner i iOS 14

Ny iPhone-funksjon demper volumet

Skal spare hørselen din, men flere brukere er frustrerte.

Ny iPhone-funksjon demper volumet
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har Apple satset stadig mer på hørselhelse.

Apple Watch fikk innebygd desibelmåler i watchOS 6, som kan varsle deg om for høyt omgivelsesstøy. I iOS 13 ble det mulig å se lydnivået du spiller fra hodetelefonene dine i Helse-appen på iPhone.

Skrur ned om du spiller for høyt

I iOS 14 introduserte Apple en ny funksjon kalt «headphone safety», eller «trygg bruk av hodetelefoner» på norsk. Selskapet beskriver den på følgende måte:

«iPhone vil måle lydnivået i hodetelefonene for å beskytte hørselen din. Hvis du overstiger den anbefalte sjudagersgrensen, får du en varsling og volumet senkes.»

I utgangspunktet bra og kanskje nødvendig for noen, men ifølge Tore Neset (64), tidligere Dinside-ansatt og HiFi-entusiast, er problemet at Apple i samme slengen automatisk skrur ned lyden til nesten «uhørbart nivå» - uten å spørre først, og uten å gi deg noen mulighet til å skru av denne automatikken.

Bluetooth-problematikk?

- Det verste - i hvert fall for meg - er at Apple ikke tar hensyn til hva slags utstyr du bruker. Med Apples AirPods ville jeg aldri finne på å spille over 85dB, som ser ut til å være Apples faregrense, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer