Apple med ny iPhone SE

Ny iPhone til halve prisen

Ser ut som en iPhone 8, men har mange av de samme funksjonene som iPhone 11.

NEI, MEN ER DET IKKE: Her er Apples nyeste iPhone, som ser ut som en gammel iPhone, nærmere bestemt iPhone 8. Foto: Apple
NEI, MEN ER DET IKKE: Her er Apples nyeste iPhone, som ser ut som en gammel iPhone, nærmere bestemt iPhone 8. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple har akkurat lansert sin nye «billig-iPhone», iPhone SE. Startprisen er på 5490 kroner, altså er den under halvparten så dyr som toppmodellen iPhone 11 Pro, som starter på 11.990 kroner. Riktignok koster den vanlige iPhone 11-utgaven fra 8490 kroner.

Det har gått rykter om at iPhone SE skulle bli lansert en stund, og før påske klarte Apple å avsløre den selv på sine nettsider.

Eneste med hjemknapp

Nye iPhone SE er den første rimelige modellen fra Apple siden telefonen med samme navn gjorde sin debut i 2016.

Nykommeren arver imidlertid ikke designet fra iPhone 5S som originalen, men ser ut som iPhone 8 fra 2017. Det betyr den har 4,7 tommer LCD-skjerm med avrundede kanter og en hjemknapp med Touch ID-fingersensor.

Faktisk er SE-modellen nå den eneste Apple-mobilen med hjemknapp, og i «disse coronatider» er det kanskje mer fordelaktig med fingeropplåsing enn det er ansiktsopplåsing - særlig om du bruker munnbind.

Som iPhone 8 er også nye iPhone SE vanntett.

«Bare» ett kamera

Hva gjelder innmat er iPhone SE i praksis en iPhone 8 med bedre kamera og prosessor. Den har ett 12 megapiksel kamera på baksiden; ikke to eller tre kameraer som iPhone 11 og iPhone 11 Pro-modellene. Den har imidlertid samme A13-prosessor som vi finner i disse, så ytelsen bør det ikke være noe å si på, selv om det nok vil være forskjell i bildekvaliteten (særlig siden de dyrere modellene har nattmodus).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer