Samsung Galaxy A80

Ny mobil med et roterende kamera

Det samme kameraet tar bilder både foran og bak.

ETT KAMERA: Samsungs nye mellomklasse-flaggskip, Galaxy A80, har bare ett kamera. Foto: Samsung
ETT KAMERA: Samsungs nye mellomklasse-flaggskip, Galaxy A80, har bare ett kamera. Foto: Samsung Vis mer
Publisert

Det skjer mye spennende på mobilkamera-fronten om dagen. Trippelkameraer begynner å bli standard på toppmodellene - ja, det har til og med begynt å komme kameraer med fem objektiver.

Samtidig har trenden med rammeløs mobilskjerm ført til en utfordring for mobilprodusenter med tanke på hvor de skal finne plass til kameraet.

Roterende trippel-kamera

Samsung tar bokstavelig talt en ny vri med sin ferske mobil, Galaxy A80. Den er en mellomklasse-mobil, men med en prislapp på 6.780 kroner er den nærmere en toppmodell. La oss kalle det mellomklasse-flaggskip.

Uansett - det oppsiktsvekkende med Galaxy A80 er kameraløsningen.

Den har nemlig et kamera som ikke bare skyves opp fra baksiden, men kan rotere, sånn at det kan ta bilder både foran og bak, skriver The Verge.

Sett det før?

Sprettopp-kameraet minner litt om det roterende kameraet på Oppo N1, som undertegnede testet for fem år siden.

Samsungs løsning ser litt mer elegant ut, men vekker fremdeles samme spørsmål som den gangen; hvor praktisk er dette i det daglige?

En fordel vil imidlertid være at selfiene blir av bedre kvalitet, da frontkameraet på en vanlig mobil som regel ikke er like bra som hovedkameraet.

48 megapiksler

Det roterende kameraet på A80 består av tre objektiver, et hovedobjektiv på 48 megapiksler, et vidvinkel-objektiv på 8 megapiksler og et tredje såkalt TOF-objektiv (Time-of-Flight).

Et TOF-kamera sender ut infrarødt lys og måler tiden det tar fra lyset sendes ut til det blir reflektert tilbake til sensoren. Det hjelper blant annet til autofokus i mørket og til å beregne dybden i et bilde, for eksempel til portrettbilder. Lignende løsning testet vi nettopp på Huawei P30 Pro.

Kommer i sommer

Galaxy A80 er en stor mobil med 6,7 tommers skjerm med innebygd fingersensor, et batteri på 3700 mAh med støtte for hurtiglading på 25 watt. Den har også 8 GB RAM og 128 GB lagringsplass.

Den kommer i salg til sommeren.

Samsungs Galaxy A-serie begynner dermed å få ganske mange medlemmer. I tillegg til nye A80, finner vi A70, som koster cirka 4.300 kroner, og A50, som koster rundt 3.800. Det er kun A80 som har det roterende kameraet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer