Nokia 2.2

Ny Nokia med «glemt» mulighet fra fortiden

HMD lanserer smartmobil med en egenskap vi svært sjelden ser i 2019.

1400 KRONER: Med Nokia 2.2 har HMD nok en gang tatt et dykk inn i fortiden, med batteri som kan byttes i en håndvending. Foto: HMD
1400 KRONER: Med Nokia 2.2 har HMD nok en gang tatt et dykk inn i fortiden, med batteri som kan byttes i en håndvending. Foto: HMD Vis mer
Publisert

En gang var Nokia verdens desidert største mobilprodusent. Så gikk det nedover, virksomheten ble solgt til Microsoft og Nokia-merkevaren ble etter hvert lagt i en skuff.

Der ble den liggende i tre år, til finske HMD, som i stor grad bestod av tidligere Nokia-ansatte, kjøpte tilbake merkevaren og begynte å produsere Nokia-telefoner igjen i 2017.

Budsjett- og mellomklasse

«Nye Nokia» er imidlertid ikke noen spydspiss i markedet, i hvert fall ikke foreløpig. De siste par årene har HMD lansert en haug med modeller, de aller fleste har vært telefoner i budsjett- og mellomklassen.

Samtidig har vi sett noen eksempler på at HMD ønsker å yppe seg mot Huawei, Samsung og Apple, blant annet med Nokia 9 Pureview - som er utstyrt med hele fem kameraer. Prisen på denne toppmodellen ligger samtidig langt under hva du må ut med for toppmodellene til de nevnte konkurrentene.

Vi har også sett flere eksempler på at HMD ønsker å ha med seg noe av den gamle identiteten inn i fremtiden. Du husker sikkert relanseringen av klassikeren Nokia 3310 for et par år tilbake, og i fjor relanserte de Nokia 8110, den bananformede mobilen som mange vil huske fra den originale Matrix-filmen fra 1999.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer