Qualcomm lanserer Snapdragon Wear 3100

Ny Qualcomm-brikke kan gjøre Android-smartklokker bra igjen

Og nå oppdaterer Google sitt smartklokke-operativsystem, Wear OS.

FØRST UT: Fossil og Louis Vitton blir blant de første til å komme med nestegenerasjons Android-smartklokker. Foto: Qualcomm
FØRST UT: Fossil og Louis Vitton blir blant de første til å komme med nestegenerasjons Android-smartklokker. Foto: Qualcomm Vis mer
Publisert

Google var tidligere ute enn Apple med sin smartklokke-satsing Wear OS, tidligere kalt Android Wear. De siste par åra har imidlertid plattformen nærmest gått i dvale, med få oppdateringer på både programvare- og maskinvare-siden.

I mellomtida har Apple Watch kapret tronen som den mest solgte smartklokka på markedet.

Samsung har dessuten gått egne veier med et eget operativsystem kalt Tizen OS og sine Gear-smartklokker (nylig lanserte de Galaxy Watch).

Nå har imidlertid Qualcomm, som lager prosessorene som brukes i alle Android Wear-smartklokker, lansert sin første nye brikke på to og et halvt år, ifølge The Verge.

Det betyr at det kan være duket for noen spennende nye Android-smartklokker igjen.

Snapdragon Wear 3100

Den nye brikka, Snapdragon Wear 3100, erstatter Snapdragon Wear 2100, som ble lansert i februar 2016.

Kort oppsummert kommer den med forbedringer som skal gi bedre batteritid og en bedre såkalt «alltid-på»-skjerm, altså at skjermen viser informasjon når du ikke bruker klokka.

LITEN: Sånn ser Qualcomms nye smartklokke-prosessor, Snapdragon Wear 3100 ut. Foto: Qualcomm
LITEN: Sånn ser Qualcomms nye smartklokke-prosessor, Snapdragon Wear 3100 ut. Foto: Qualcomm Vis mer

Alltid-på-skjermen vil blant annet kunne vise enda flere farger, med bedre lystyrke og tilleggsfunksjoner, kalt «komplikasjoner» på klokkespråket.

Generelt vil den nye brikka gi fire til 12 timer lengre batteritid sammenliknet med den forrige. En ny sportsmodus skal gjøre det mulig å bruke GPS i opptil 15 timer, mot 3-4 timer med 2100-brikka.

Hvis en klokke med Wear 3100 begynner å gå tom for strøm, vil det dessuten være mulig å skru av alle smartklokke-funksjonalitet for å forlenge batteritida. Med 20 prosent strøm igjen, vil man ifølge Qualcomm kunne strekke det til en hel uke.

Ifølge Qualcomm vil de første klokkene med Wear 3100-brikka komme i salg mot slutten av året. Fossil, Louis Vitton og Montblanc har allerede bekreftet at de lager produkter.

BEDRE WEAR OS: Om ikke lenge kommer en større oppdatering til Googles smartklokke-operativsystem Wear OS som blant annet vil gi et nytt og bedre brukegrensesnitt. Foto: Google
BEDRE WEAR OS: Om ikke lenge kommer en større oppdatering til Googles smartklokke-operativsystem Wear OS som blant annet vil gi et nytt og bedre brukegrensesnitt. Foto: Google Vis mer

Forbedringer til Wear OS

I forrige måned annonserte Google for øvrig en ny versjon av Wear OS, med nytt brukergrensesnitt, bedre helse- og treningsfunksjonalitet og en nyttigere Google Assistent, skriver Gizmodo.

Google har også invitert til produktlansering i begynnelsen av oktober. Det har lenge gått rykter om at de vil slippe en ny smartklokke kalt «Pixel Watch», men selskapet har bekreftet at denne ikke vil dukke opp i år, skriver Tom's Guide.

Apple vil trolig lansere sin nyeste Apple Watch onsdag 12. september, så det gjenstår å se om ny prosessor og nytt operativsystem er nok til å gjøre Google relevante igjen hva gjelder smartklokker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer