Ny supergadget fra HP

Hewlett Packard lanserer i disse dager en PDA som støtter omtrent alle typer trådløse forbindelser. Den kommer riktignok kun i USA, men viser hva vi kan vente oss også her i Europa.

Ny supergadget fra HP
Publisert
Sist oppdatert

I samarbeid med telefoniselskapet T-Mobile slipper i disse dager HP en fersk iPaq-håndholdt, som skal være blant de første som kan hoppe fra GSM-nettverk til WLAN-forbindelse, fungere som mobiltelefon og samtidig støtte en lang rekke andre funksjoner.

Denne PDAen, kalt H6315, kommer foreløpig kun til USA - men HP planlegger visstnok å inngå avtaler med europeiske mobiloperatører i fremtiden. Og maskinen byr på spennende muligheter, da du kan være oppkoblet til nettet til enhver tid, og alltid ha den optimale forbindelsen tilgjengelig.

Alltid oppkoblet

H6315 bruker nemlig tradisjonelle GSM/GPRS-nettverk til stemme og dataoverføring, men kan raskt bytte over til mye raskere WLAN-forbindelse hvis det er et aksesspunkt i nærheten. Det betyr mye raskere internett-tilgang for nedlastning av data, men etter hvert også muligheter for stemmekommunikasjon over nettet.

Det er selvsagt også plass til Bluetooth, for kortdistanse-kommunikasjon med andre enheter. H6315 fås også med innebygd VGA-kamera og QWERTY-tastatur du kan koble til.

H6315 skal være tilgjengelig i amerikanske butikker fra august - og vi håper det ikke er lenge til vi ser en tilsvarende modell her hos oss. Den eneste reelle konkurrenten med lignende muligheter er per i dag Nokia Communicator 9500, som kommer i slutten av året. Her kan du lese litt om hva den kan gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer