Jabra Elite 85t annonsert

Ny toppmodell fra Jabra

Og ikke bare det - eksisterende modeller får aktiv støydemping som en gratis oppdatering!

NY TOPPMODELL: Jabra Elite 85t blir de første trådløse øreproppene fra danskene med aktiv støydemping. Foto: Jabra
NY TOPPMODELL: Jabra Elite 85t blir de første trådløse øreproppene fra danskene med aktiv støydemping. Foto: Jabra Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På et nettsendt pressearrangement i dag viste Jabra frem sine nye trådløse ørepropper, 85t, der den store nyheten er at disse nå får aktiv støydemping, som vi ikke har sett på ørepropper fra Jabra tidligere.

Men vel så interessant er at eksisterende produkter, 75t og Active 75t, faktisk også får aktiv støydemping via en programvareoppdatering. Snakk om gavepakke til kundene!

– Grunnen til at vi ikke er først, er at vi ønsket å være best, sa Jabras representant på presentasjonen og understreket at Jabra ville klare dette uten å gjøre øreproppene særlig mye større. Fasiten ble at 85t bare veier ett gram mer enn 75t og stikker to millimeter lenger ut av øret.

Elite 85t har et semi-åpent design, og gummituppene stikker derfor ikke like langt inn i øret som 75t-modellene. Foto: Jabra
Elite 85t har et semi-åpent design, og gummituppene stikker derfor ikke like langt inn i øret som 75t-modellene. Foto: Jabra Vis mer

Seks mikrofoner

I alt har Jabra Elite 85t seks mikrofoner, tre på hvert øre, der to av dem sitter utenpå og én av dem inni. Støyreduksjonen kan justeres i fem trinn via appen, og det samme gjelder HearThrough-funksjonen (som slipper inn lyd utenfra).

Designet er noe annerledes enn 75t-modellene. Der disse har lukket konstruksjon er Elite 85t semi-åpne og sitter derfor noe annerledes i øret.

Men de skal fortsatt sitte godt, noe Jabra lenge har vært kjent for å score høyt på. Deres moderselskap, GN Hearing, er nemlig en stor aktør innen høreapparat og har skannet formen på titusenvis av ører slik at man kan finne konstruksjonen som sitter best hos flest mulig.

De seks mikrofonene skal også bidra til en sterkt forbedret handsfree-opplevelse, der de også har vindbeskyttelse for å forhindre ulyder når det blåser.

Ny toppmodell fra Jabra

Større elementer

Mens 75t og 75t Active har 6 mm høyttalerelementer innabords, er denne størrelsen nå doblet til 12 mm i Elite 85t, som bør kunne gi enda dypere bass. Ikke at akkurat det har vært noe problem med 75t-modellene.

Som før kan du endre på equalizerinnstillingene i telefonappen, lage din egen lydprofil ved å ta en høretest og tilpasse trykkene på høyre og venstre øre etter egen smak.

Batteritiden er oppgitt til 5,5 timer med støyreduksjon, med 25 timer totalt med ekstra batteri fra etuiet. Uten støyreduksjon er batteritiden i proppene sju timer og totalen 31 timer. Etuiet kan lades trådløst.

Elite 85t er imidlertid mindre vanntette enn 75t-modellene, med en IPx4-sertifisering.

Modellen lanseres i Norge i november med anbefalt utsalgspris på 2699 kroner.

Oppdaterer eksisterende modeller

Eiere av 75t og 75t active kan altså oppdatere sine ørepropper slik at de får aktiv støydemping. Dette gjøres via Jabras Sound+-app.

Siden disse bare har to mikrofoner per øre (begge utvendig) blir ikke støydempingen av samme kvalitet som 85t-modellen, men spesielt skal lavfrekvente lyder blokkeres ganske effektivt. Her får du heller ikke valgt ulike grader av støyreduksjon, men enten ha den på, av eller slippe inn lyd utenfra (HearThrough).

Men allikevel - dette er stjerne til boka til Jabra i våre øyne. Også Nuraphone oppdaterte hodetelefonene etter salgsstart til å inkludere aktiv støydemping.

Med aktiv støydemping aktivert, reduseres for øvrig batteritiden fra 7,5 til 5,5 timer. Kjøper du en 75t-modell etter midten av oktober, vil de ha støtte for aktiv støydemping rett ut av boksen - altså i praksis være ferdig oppdaterte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer