Vipps

Ny vending: - Fantastisk

- Vi har kjempet denne kampen lenge.

JUBLER: Vippser fornøyde med at Apple åpner for andre mobile lommebøker. Foto: NTB
JUBLER: Vippser fornøyde med at Apple åpner for andre mobile lommebøker. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag melder FinansWatch at Apple gir etter for EU-kravene og åpner for andre mobile lommebøker.

- Apple etter dialog med EU-kommisjonen har kommet med forslag om å åpne tilgangen til NFC-chippen, som gjør det mulig med kontaktløs betaling for andre mobile lommebøker enn Apple Pay, skriver nettavisa.

Vipps MobilePay-sjef Rune Garborg er veldig positiv til forslaget.

- Dette er fantastiske nyheter for oss og alle som bruker digitale betalingsløsninger. Det betyr at vi snart kan si farvel til plastkort. Vi har kjempet denne kampen lenge, og i dag jubler vi for EUs grundige arbeid for å sikre åpen og fri konkurranse. Det er selskapene med de beste løsningene som bør vinne markedet, sier han i en pressemelding ifølge FinansWatch.

Han fortsetter:

- Vi er veldig optimistiske og positive til Apples foreslåtte forpliktelser, men vi vil spare den virkelige feiringen til når vi ser Apple oppfyller forpliktelsene sine uten hindringer for andre utviklere. For at andre lommebøker skal ha en sjanse, må det være like enkelt å bruke som ApplePay.

DNBs konserndirektør for produkt og innovasjon, Per Kristian Næss-Fladset, omtaler det som gode nyheter:

- Dette er positive signaler og en god nyhet for konkurransen i betalingsmarkedet. Åpen tilgang og god konkurranse på like vilkår er grunnleggende bra for både bedrifter og forbrukere. Vi vurderer fortløpende våre tjenester til kundene på betalingsområdet, og tar også disse signalene med i våre vurderinger fremover, sier han til DinSide.

Bloomberg skriver at Apple kunne stått overfor enorme bøter hvis det ikke hadde blitt gitt konsesjoner.

FinansFokus har tidligere meldt at EUs konkurranseavdeling har konkludert med at Apple har misbrukt sin markedsposisjon gjennom å nekte andre mobile lommebøker å få tilgang til NFC-chipen til Iphone.