Smittestopp-appen:

Ny versjon lanseres i dag

Folkehelseinstituttet (FHI) håper flest mulig laster ned den nye smitteappen når den lanseres mandag. Denne gang forblir personopplysningene i telefonen din.

NY VERSJON: Smittestopp-appen kommer nå tilbake i app-butikkene i helt ny versjon. Foto: Heiko Junge / NTB
NY VERSJON: Smittestopp-appen kommer nå tilbake i app-butikkene i helt ny versjon. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye appen deler navnet Smittestopp med sin utskjelte forgjenger, som myndighetene trakk tilbake tidligere i år. Det er også det eneste de to appene har til felles, skal en tro Folkehelseinstituttet.

Appen blir tilgjengelig i forkant av regjeringens varslede koronapressekonferanse mandag.

Den danskutviklede mobilapplikasjonen benytter til forskjell fra sin forgjenger ikke GPS-data, den laster ikke opp personopplysninger til en sentral server og den vil kun bli brukt til smittesporing, ikke analyse eller forskning.

Jo flere jo bedre

– Jo flere som bruker appen, jo mer effektiv vil den bli. Derfor håper vi flest mulig vurderer appen for nedlasting når den er klar på mandag i App Store og Google Play, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen ved FHI til NTB.

Appen er ment for dem over 16 år, og det er frivillig å bruke den. Det er heller ikke nødvendig å logge seg inn, med mindre en selv skal melde fra at man har testet positivt for koronaviruset.

Programmet bruker kun bluetoothteknologi. Gjennom et sinnrikt system med digitale nøkler som lagres i telefonen din, og som hyppig oppdateres og skiftes ut, deles opplysninger du selv legger inn om koronasmitte bare når du selv ønsker det. På samme måte vil brukeren bli varslet dersom en annen legger inn opplysninger om smitte og dere har vært i nærheten av hverandre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer