Nye funksjoner

Apples trådløse ørepropper får smartere støydemping med iOS 17.

BLANDES: Apple er blant de beste i klassen på både støydemping og lydfremheving (såkalt omgivelseslyd). Nå har de kombinert de to modusene i en smartere variant. Foto: Kirsti Østvang
BLANDES: Apple er blant de beste i klassen på både støydemping og lydfremheving (såkalt omgivelseslyd). Nå har de kombinert de to modusene i en smartere variant. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Samtidig som Apple lanserte nye iPhone-modeller i begynnelsen av september, annonserte de også en ny versjon av 2. generasjon AirPods Pro.

Selve øreproppene er mer eller mindre de samme som debuterte for ett år siden, men nå kommer ladeetuiet med USB-C-ladeport i stedet for Lightning. Som seg hør og bør ettersom de nye iPhonene også bruker USB-C.

Takket være iOS 17 får imidlertid AirPods Pro 2 også en rekke nye smarte funksjoner som kan komme godt med om du har Apples ørepropper med støydemping (noe av dem kommer til øvrige AirPods også).

Tilpasset lyd

AirPods Pro har fram til nå hatt tre ulike moduser for støykontroll.

  • Aktiv støyreduksjon, som stenger all lyd ute.
  • Lydfremhevingsmodus, som blander lyd med omgivelsene med det du hører på gjennom mikrofonene på utsida.
  • Av, som er selvforklarende, men gir for ordens skyld ingen form for støykontroll - det er bare lyden som du hører dem via propper som sitter i øret.

Har du 2. generasjon AirPods Pro får du en ny og fjerde modus kalt Adaptive Audio, eller Tilpasset lyd på norsk.

«Ved å blande Aktiv støyreduksjon med Lydfremheving når du trenger det, gir Lydtilpassing den riktige kombinasjonen av lyder for enhver situasjon», sier Apple i sin beskrivelse.

Tanken er at du skal slippe å manuelt bytte mellom de to modusene, og at øreproppene vil gjøre det automatisk for deg etter behov.

Nye funksjoner

Så hvis du går inn på en støyfull kafé, vil støyreduksjonen gradvis økes, men så vil den gå tilbake til lydfremhevingsmodus om du går ut igjen og går en tur i en stille park.

Samtaleoppfatning

Dette er en annen ny innstilling forbeholdt eiere av AirPods Pro 2. Når aktivert vil øreproppene dempe volum og bakgrunnsstøy automatisk når du begynner å snakke med noen.

Dermed slipper du å ta proppene ut av øret hver gang du skal snakke med en kollega eller liknende.

Nye funksjoner

Sony har hatt en liknende funksjon kalt «Speak-To-Chat» en stund, men denne setter musikk på pause når den oppdager at du snakker, mens Apple bare reduserer volumet.

Den er også smart nok til å ikke slå inn når man for eksempel hoster.

Personlig tilpasset volum

Ifølge Apple bruker denne nye funksjonen maskinlæring «for å forstå omgivelsesforholdene og hvordan brukeren selv velger å stille inn lydnivået, til å finstemme lytteopplevelsen for brukerne i tråd med preferansene deres over tid».

Det er litt i samme gate som tilpasset lyd, bare at her endres volumet i stedet for støyreduksjon etter hvor du befinner deg.

Vi kan ikke si vi har merka effekten av denne ennå, men det er kanskje også meninga av at det bare skal gå av seg selv.

LADES FRA IPHONE: Har du de nye AirPods Pro 2 med USB-C, kan du lade etuiet fra telefonen. Foto: Kirsti Østvang
LADES FRA IPHONE: Har du de nye AirPods Pro 2 med USB-C, kan du lade etuiet fra telefonen. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Automatisk bytting

Ifølge Apple har dette også blitt raskere med oppdateringen. Da funksjonen ble introdusert, fungerte den ikke helt optimalt. Det hendte ofte at den ville avbryte lytting på en enhet så fort du låste opp den andre.

Vi opplever dette som mye bedre med oppdateringen, og blant andre The Verge skriver det samme.

VI VAR PÅ PLASS: DinSide har fått prøve Apples nyeste iPhone-er. Video: Kirsti Østvang Vis mer

Du kan dempe deg selv

Til slutt får alle AirPods Pro, AirPods Max og AirPods (3. generasjon) en ny funksjon som lar deg dempe deg selv i telefonsamtaler bare ved å trykke på stilken eller den digitale krona.

(Har du 1. eller 2. generasjon AirPods, får du ikke dette på grunn av forskjeller i maskinvaren.)

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer