Nye iPaq-modeller på vei

Det første resultatet av HP- og Compaq-samarbeidet i PDA-verdenen ser nå dagens lys. To nye modeller ble lansert i går, og retter seg både mot low end- og high end-brukere.

Publisert
Sist oppdatert

Endelig skjer det noe interessant blant Pocket PC-baserte PDAer. Compaqs og HPs forenede erfaringer har nå resultert i to svært hyggelige håndholdte maskiner: iPaq h1910 og iPaq h5450.

De to nye PDAene representerer et nytt steg for Compaq/HP, da selskapet prøver nå å samtidig dekke markedet for førstegangskjøpere og profesjonelle brukere.

Den første modellen, iPaq h1910, er altså rettet mot mindre krevende brukere, og den viktigste fordelen er den kompakte størrelsen. På innsiden finner vi en Intel XScale prosessor med 200 MHz-hastighet, 64 MB RAM og SD/MMC-minnekortstøtte. Batteriet er oppladbart og kan byttes ut. Prisen på denne modellen er 299 dollar (rundt 2.200 kroner), og den vil foreløpig kun være å få kjøpt i USA, men HP Norge bekrefter at modellen vil etter hvert også lanseres her til lands. Noe mer nøyaktig lanseringsdato foreligger imidlertid ikke.

Luksus-iPaq

Den betydelig mer interessante nyheten heter h5450, og er en dyr proffmodell. Denne har, i likhet med h1910, fått et nytt utseende. Dessuten har den svært imponerende spesifikasjoner: En 400 MHz Intel-prosessor, 64 MB RAM og 48 MB ROM, flott 3.8-tommers skjerm, støtte for SD/MMC-kort, fingeravtrykkleser for økt sikkerhet, og til slutt innegygd støtte for både WLAN og Bluetooth. En liten utvendig antenne sørger for topp signalkvalitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer