Her er nyhetene i iOS 11.3

Nye iPhone-funksjoner kommer til våren

Apple forhåndsviser neste oppdatering.

MER ANIMOJI: Du får flere figurer å leke deg med på iPhone X i den neste iOS-oppdateringen. Foto: NTB Scanpix/Reuters
MER ANIMOJI: Du får flere figurer å leke deg med på iPhone X i den neste iOS-oppdateringen. Foto: NTB Scanpix/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av våren kommer Apple med en oppdatering til iPhone og iPad.

iOS 11.3 inneholder en håndfull nyheter, om enn ikke spesielt store.

For de med eldre iPhoner er kanskje den viktigste muligheten til å skru av den kontroversielle funksjonen som gjorde mobilene tregere når batteriet ble dårligere.

I tillegg vil det bli mulig å sjekke batterihelse og om batteriet trenger service.

Endelig iCloud-meldinger?

i iOS 11.3 får iMessage en ny funksjon kalt «Spør bedriften», som gjør det mulig for brukere å kommunisere med bedrifter rett i Apples meldingsapp. Her vil det også være mulig å booke avtaler og ta betalt via Apple Pay.

Ifølge Apple-blogger Federico Viticci inneholder betaversjonen av iOS 11.3 også i iCloud-meldinger, en funksjon for å synkronisere meldinger på tvers av iOS-enheter og Mac.

Den skulle opprinnelig lanseres i iOS 11 i fjor høst, men dukket aldri opp i den ferdige utgaven.

Mer Animoji

Har du den aller nyeste iPhone X, vil du for øvrig få tilgang til fire nye animoji-figurer i iOS 11.3. En løve, en drage, en bjørn og en hodeskalle. Totalt blir det da 16 karakterer å velge mellom.

Skuespiller Emilia Clarke, mest kjent som dragemor Daenerys Targaryen i Game of Thrones, har selvfølgelig allerede fått teste ut den nye drage-animojien:

Apples Helse-app får en helsejournal-funksjon, hvor man skal kunne samle helsedata fra ulike helseinstitusjoner, og få varsler om prøveresultater, medisiner, helsetilstand, og så videre.

Ellers får Apple Music støtte for musikkvideoer, og Apple News får en egen videoseksjon (fortsatt ikke tilgjengelig i Norge).

Mer utvidet virkelighet

i iOS 11 introduserte Apple noe som heter ARKit, et rammeverk for utviklere som gjør det mulig å lage såkalte AR-apper; augmented reality, eller «utvidet virkelighet» på norsk.

Altså der man kan bruke kamerasøkeren og så sette på 3D-objekter, på samme måte som når man fanger Pokémons og den virkelige verdenen vises i bakgrunnen på mobilskjermen.

I iOS 11.3 kommer det forbedringer til ARKit som gjør det mulig å plassere virtuelle objekter på vertikale overflater som vegger og dører, i stedet for bare horisontale, som det har vært til nå.

Cnet skal ha fått demonstrert et spill hvor man kan sprette en ball fra gulvet til et dartbrett-aktig mål på veggen.

I tillegg skal plakater, skilt og kunstverk kunne gjøres om til interaktive opplevelser. Se for deg en interaktiv utstilling via en museumsapp, for eksempel.

Etterlengtet HomeKit-nyhet

Til slutt åpner Apple også opp for programvareautentisering i HomeKit, noe som gjør det mulig for utviklere å legge til HomeKit-støtte for eksisterende utstyr som ikke har en såkalt MFi-brikke (Made For iPhone/iPad/iPod).

Det betyr at det vil bli enklere for flere smarthjem-produsenter å støtte HomeKit, noe som har vært et problem til nå.

Beta ute nå

En betaversjon av iOS 11.3 er tilgjengelig for nedlasting allerede nå, og den ferdige versjonen er ventet til våren. Nøyaktig når er foreløpig ikke kjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer