CES 2020

Nye ørepropper med unik lydprofil

Jabra lanserte to nye produkter under teknomessa CES, samt en helt ny lydopplevelse.

SPORTSPROPPER: Jabra lanserer en aktiv-utgave av de kritikerroste proppene Elite 75t. Foto: Jabra
SPORTSPROPPER: Jabra lanserer en aktiv-utgave av de kritikerroste proppene Elite 75t. Foto: Jabra Vis mer
Publisert

«Suveren lyd!» var konklusjonen da vi testet øreproppene Jabra Elite 75t i fjor. Nå har Jabra vist frem den sportslige varianten, kalt Elite Active 75t, som er oppfølgeren til fjorårets Active 65t, som gikk til topps i Dinsides test av trådløse sportsørepropper.

De nye proppene er 22 prosent mindre enn den foregående modellen, uten at det går ut over funksjonaliteten. IP-klassifiseringen er økt til IP57, som betyr at de tåler både regn og svette.

Få med deg alle nyhetene fra CES 2020.

Jabra Elite Active 75t

Jabra sier i en pressemelding at proppene har et «holdbart belegg som gir godt feste og som er motstandsdyktig mot støv og svette».

Batteritiden er hele 89 prosent bedre og med lading i etuiet skal de holde opptil 28 timer mellom hver lading.

Nytt av året er også Jabra MySound, som er utviklet i samarbeid med GN Hearing – søsterselskapet til Jabra. MySound kan optimalisere lydopplevelsen basert på en personlig høreprofil.

Jabra Elite Active 75t er mer motstandsdyktig mot svette og de tåler også litt regn. Foto: Jabra
Jabra Elite Active 75t er mer motstandsdyktig mot svette og de tåler også litt regn. Foto: Jabra Vis mer

Dette setter man opp i appen Jabra Sound+ hvor man gjennomfører en test som består av en serie med pipelyder, ikke ulikt hvordan de spesielle Nuraphone-hodetelefonene fungerer, og kalibrerer lydbildet basert på dette. Det gjenstår å se om Jabra gjør det like godt som Nuraphone.

Jabra Elite Active 75t blir tilgjengelig i februar med en veiledende pris på 2199 kroner.

Jabra 45h

I tillegg lanserer Jabra Elite 45h med samme MySound-teknologi og opptil 40-timers batteritid.

15 minutter lading skal holde til 8 timer lytting. Hodetelefonene har også to mikrofoner for samtaler, Bluetooth 5 og støtte for stemmeassistenter som Siri og Google Assistent, som du kan aktivere via en knapp på den ene klokken.

Jabra 45h i fargen beige. Foto: Jabra
Jabra 45h i fargen beige. Foto: Jabra Vis mer

Med lanseringen av disse sier Jabra at de «setter en ny standard for hodetelefoner i kategorien 100 dollar». I Norge vil hodetelefonene koste 999 kroner når de lanseres i februar. Så gjenstår det å se om 45h leverer opp til det, men Jabra ble faktisk best i test da vi testet rimelige hodetelefoner i fjor.

Jabra Elite 45h blir tilgjengelig i februar med en veiledende pris på 999 kroner. Hodetelefonene kommer i fargene blå, kobber, titansvar, grå, beige og mint.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer