Nye Qtek-modeller på vei til Norge

Qtek slipper nå flere produkter basert på Windows-plattformen, og vi har tittet på deres nye PDA og mobiltelefon. Her er detaljene!

Publisert
Sist oppdatert

Qtek er nok kjent for mange for sin 1010 PDA/telefonhybrid, og mobiltelefonen 7070. Begge var solide produkter, men med rom til forbedring. Og det er ikke lenge til PDAfonen Qtek 2020, samt den mer mobillignende Qtek 8080 kommer i butikkene.

Nye Qtek-modeller på vei til Norge


Qtek 2020 ser altså mest ut som en tradisjonell PDA, men har fullstendig integrerte telefonmuligheter. Den er kraftig PDA i seg selv, med Intel Xscale 400 MHz-prosessor og 128 MB RAM. Operativsystemet er Pocket PC Phone Edition 2003, enheten har en flott skjerm med 320x240-oppløsning og støtte for 65.000 farger og SDIO-ekspansjonsport. Den bør altså tilfredsstille alle krav en PDA-bruker måtte ha.

Men den kan altså brukes som en fullverdig mobiltelefon. Qtek 2020 har et innbygd VGA-videokamera, og bilder kan blant annet sendes som MMS eller e-post. Kameraet kan også ta opp videoklipp. Telefonen har tre bånd for bruk over hele verden, Bluetooth, IR-port og GPRS klasse 10. Den kan også bygges ut med for eksempel WLAN-muligheter. Kort fortalt er det en meget funksjonell maskin, og som samtidig er mer kompakt enn forgjengeren (blant annet er antennen nå bygd inn).

Ikke bare PDA

Nye Qtek-modeller på vei til Norge


Den andre enheten vi fikk sett er altså Qtek 8080, som er en mer avansert oppfølger til 7070-modellen. Utseendemessig er den omtrent lik forgjengeren, med noen mindre justeringer på joysticken og knappesettet. Funksjonaliteten er også oppdatert - først og fremst har telefonen fått et innebygd VGA-kamera og Bluetooth-støtte, samt forbedret MMS-klient.

Noe av det mest interessante er imidlertid at telefonen er endelig blitt lokalisert. Qtek 8080 har norske menyer, norsk T9-ordbok og norske bokstaver. Det var på tide!

Qtek 2020 er på vei til butikkene i disse dager, og vi kommer med en test av enheten i løpet av kort tid. Qtek 8080 kommer i januar neste år. I mellomtiden kan du lese våre tester av Qtek 1010 og 7070.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer