Nye Samsung-telefoner imponerer

2004 er definitivt året megapiksel-telefoner begynner å ta av. Koreanske Samsung lanserer i disse dager sin variant, sammen med flere andre modeller.

P730
P730 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både Siemens, Sony Ericsson, Nokia og LG har de siste dagene lansert telefoner med kameraer som har oppløsning på over 1 megapiksler. Dette er en utvikling vi har ventet lenge på, og nå kaster også Samsung seg på bølgen.

Den nye modellen heter P730, og har en ganske unik design med en roterende skjerm. Det innebygde kameraet tar altså megapiksel-bilder, og du kan også velge blant flere lavere oppløsninger. Kameraet har digital zoom og muligheter for videoopptak. Minnekapasiteten er på solide 64 MB, og det er støtte for MMC-kort med størrelser på opptil 512 MB.

Telefonen har to fargeskjermer - én innvendig med støtte for 262.000 farger, og én på utsiden med 65.000 farger. Den innvendige oppløsningen er på 176x192 piksler, mens skjermen på utsiden har 96x64-oppløsning.

Funksjonalitet for øvrig er også solid, med støtte for MMS, GPRS, 64 toners ringelyder og MP3-avspilling. Dessverre nevner ikke Samsung Bluetooth-støtte i pressemeldingen, men IR-port er det i alle fall plass til. Telefonen skal være i salg i tredje kvartal 2004, og Samsung avslører samtidig at de kommer til å lansere en 2 megapiksel telefon mot slutten av året.

For de motebevisste

E800
E800 Vis mer
Z105
Z105 Vis mer


Neste ute er en stilig minitelefon som ligner en del på gamle SL55 fra Siemens. E800 veier kun 86 gram, men har fremdeles plass til et VGA-kamera og en 128x160 skjerm som støtter 65.000 farger. Kameraet kan også ta opp video, og har 4x digital zoom. Det er også plass til Java, IR-port, MMS- og GPRS-støtte. Telefonen skal være i salg i løpet av andre kvartal 2004.

Nok en spennende modell er 3G-telefonen Z105. Det er en stilig klapptelefon med støtte for både GSM og UMTS-nettverk. Den har et roterbart VGA-kamera som lar brukeren benytte seg av videotelefoni, samt laste ned data med høy hastighet og streame video og musikk. Her det også 262.000 fargers skjerm på innsiden, mens den utvendige skjermen støtter 65.000 farger. GPRS, MMS og Java støttes også, og telefonen skal leveres til høsten.

Vi kommer tilbake med tester av de spennende telefonene så snart de er klare for det norske markedet.

[Ugjyldig objekt (debatt)]Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer