Nye toppmodeller

Google lanserer Pixel 8 og 8 Pro.

FLERE NYHETER: Google lanserer også en ny smartklokke og nye ørepropper i Pixel-familien. Foto: Google
FLERE NYHETER: Google lanserer også en ny smartklokke og nye ørepropper i Pixel-familien. Foto: Google Vis mer
Publisert

For ett år siden ble Googles Pixel-telefoner endelig lansert i Norge. Telefonene har lenge fått gode skussmål, særlig for sine gode kameraer. Da vi fikk inn Pixel 7 Pro til test, skuffet den ikke i så måte - vi kalte den for årets mobilkjøp i 2022.

På en pressekonferanse i New York onsdag kveld norsk tid lanserte Google sin nyeste Pixel 8-serie med mobiltelefoner samt en ny utgave av Pixel Watch, som endelig også kommer til Norge.

Oppdateres til 2030

Den kanskje største overraskelsen under lanseringen ifølge The Verge var imidlertid at Google nå lover å gi telefonene sine sju år med oppdateringer av operativsystemet - det samme som Apple gjør med iPhone.

Det er et stort framskritt fra de tre åra selskapet har tilbudt til nå.

Historisk sett har Android-telefoner generelt et dårlig rykte på seg når det gjelder nettopp oppdateringer, så det blir spennende å se om andre produsenter følger etter.

Pixel 8 og 8 Pro

I år som i fjor kommer Pixel 8 i to utgaver, en standardutgave og en Pro-versjon med henholdsvis 6,2 og 6,7 tommer stor skjerm.

Begge har fått mer lyssterke skjermer og er av den lynraske typen på 120 hertz, som gjør at alt flyter silkemykt og raskt. Pixel 8 Pro har imidlertid også variabel oppfriskningsrate og kan gå helt ned til 1 hertz, hvilket gjør at den ikke vil trekke like mye strøm som den vanlige modellen som bare går fra 60 til 120 hertz.

TO OG TRE KAMERAER: En av forskjellene mellom Pixel 8 og 8 Pro er at standardmodellene har to kameraer på baksiden, mens Pro-utgaven har tre - og kan by på 5x optisk zoom som iPhone 15 Pro Max. Foto: Ed Jones / AFP / NTB
TO OG TRE KAMERAER: En av forskjellene mellom Pixel 8 og 8 Pro er at standardmodellene har to kameraer på baksiden, mens Pro-utgaven har tre - og kan by på 5x optisk zoom som iPhone 15 Pro Max. Foto: Ed Jones / AFP / NTB Vis mer

På baksiden av Pixel 8 Pro finnes det nå en temperaturmåler du kan bruke til å måle temperaturen på eksempelvis en varm kopp kaffe - og på sikt kroppen din om Google får de rette godkjenningene på plass.

På kamerafronten har Google gjort en rekke forbedringer av både den harde og myke sorten. Blant annet får de en ny makro-fokus som bør gi enda skarpere nærbilder. «Best Take» er en ny funksjon som automatisk kan sette sammen et gruppefoto fra en serie med bilder. Her brukes kunstig intelligens for å velge ut den beste versjonen av hver enkelt person i bildet. Smart!

I Norge starter prisen for Pixel 8 på 9190 kroner for 128 gigabyte lagring, mens 256 gigabyte koster 9999 kroner. Pixel 8 Pro koster fra 12 690 kroner for 128 gigabyte lagring, og vil du ha 512 gigabyte, må du ut med 14 890 kroner.

Pixel Watch 2

Google har også lansert andre utgave av smartklokka Pixel Watch, som altså blir tilgjengelig i Norge for første gang. Watch 2 kommer blant annet med en ny prosessor som skal gi 24 timers batteritid. I tillegg vil den kunne lades opp raskere.

I tillegg til innebygd Fitbit-støtte (Google kjøpte som kjent Fitbit i 2019) har smartklokka også fått en mer presis pulsmåler samt en helt ny sensor for måling av hudtemperatur.

Pixel Watch 2 får en norsk pris på 4590 kroner for WiFi-modellen og 5190 kroner for LTE-utgaven.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer