Android får støtte for Fido2

Nyheten som kan få slutt på passord

Logg på direkte på enheten - uten å utveksle passord med motparten.

DROPP PASSORDET: Nå har Android fått støtte for Fido2, som betyr at du i fremtiden ikke trenger å bruke passord for å logge på nettsteder og apper. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
DROPP PASSORDET: Nå har Android fått støtte for Fido2, som betyr at du i fremtiden ikke trenger å bruke passord for å logge på nettsteder og apper. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Bruken av passord overalt på nettet blir bare en større og større utfordring, der vi det siste året har sett utallige datainnbrudd hvor milliarder av brukerkonti har blitt kompromittert.

Samtidig er passord også sårbare på andre måter. Nærmest daglig mottar vi svindel-epost der avsenderen prøver å lokke oss inn på en forfalsket nettside og gi fra oss passordet til nettsiden den prøver å imitere – såkalt phishing på populærspråket, eller nettfisking på norsk.

Så seint som i høst skrev vi om en nordmann som ble lurt av en slik e-post fra «Netflix», der enden på visa ble at over 40.000 kroner forsvant fra bankkontoen, og der vedkommende på grunn av grov uaktsomhet måtte dekke 12.000 av dem selv.

Flere alternativer

De senere åra har det imidlertid blomstret opp alternativer til den klassiske innloggingen med brukernavn og passord.

Byepass baserer seg for eksempel på at du får tilsendt en e-post med en spesiell lenke når du vil logge inn på et nettsted.

En annen løsning med svært bred støtte, er Fido2, som blant annet lar selve autentiseringen skje lokalt på enheten du bruker. Dermed unngår man den delte hemmeligheten – passordet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer