Nyhetsgrupper for data-interesserte

Usenet-hierarkiet comp.* kan være en naturlig base for alle datainteresserte. I diskusjonsgruppene under comp.* finner du nemlig alt mellom himmel og jord hva data angår.

Nyhetsgrupper for data-interesserte
Publisert

Nyhetsgrupper er verdensomspennende diskusjonsgrupper du har tilgang til via Internett eller andre kanaler (for eksempel UUCP). I tillegg til mange andre nyhetsgrupper er det åtte hierarkier som hører inn under det etablerte Usenet systemet: 2874">comp (data), 2875">humanities (humanistiske fag), 2876">misc (diverse), 2877">news (nyhetsgruppe-nyheter og administrative grupper), 2878">rec (rekreasjon), 2879">sci (vitenskap), 2880">soc (samfunnsliv og kultur) og 2881">talk (samtalegrupper om politikk og annet).

comp.*

Hierarkiet comp.* (computers) omhandler, som navnet sier, alt om data -- programmer, utstyr, programfeil og andre problemer, konferanser, spill, utstyr til salgs…

Listen er lang, og omfatter også de fleste kjente leverandører og produkter i dataverdenen. Ta f.eks. en titt under comp.sys med grupper som comp.sys.mac.games (spill for Macintosh) eller comp.sys.ibm.as400 (for IBMs minimaskin AS/400).

Bruker du datamaskiner i yrke eller fritid, kan comp-hierarkiet være en uvurderlig kilde til kunnskaper og hjelp med problemer. Det gjelder ikke minst hvis du er et profesjonelt edb-menneske -- uansett spesialisering eller nivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer