Nyhetshierarkiet soc.* byr på sosialt mangfold

Vi har alle våre særinteresser innen samfunnsliv og kultur, på forskjellige nivåer og innen ulike emner. Mye av dette er dekket under grupper i soc.* hierarkiet. Let, les, lær, le og lev -- eller diskuter emner som kan være seriøse og følelsesladede.

I soc.* kan du diskutere politikk, religion, emner som opptar kvinner, og andre samfunnsrelaterte ting.
I soc.* kan du diskutere politikk, religion, emner som opptar kvinner, og andre samfunnsrelaterte ting. Vis mer
Publisert

Nyhetsgrupper er verdensomspennende diskusjonsgrupper du har tilgang til via Internett eller andre kanaler (for eksempel UUCP). I tillegg til mange andre nyhetsgrupper, finnes det åtte hierarkier som hører inn under det etablerte Usenet-systemet: 2874">comp (data), 2875">humanities (humanistiske fag), 2876">misc (diverse), 2877">news (nyhetsgruppe-nyheter og administrative grupper), 2878">rec (rekreasjon), 2879">sci (vitenskap), 2880">soc (samfunnsliv og kultur) og 2881">talk (samtalegrupper om politikk og annet).

soc.*

I hierarkiet soc.* -- som omhandler samfunnsliv, kultur og relaterte emner -- finner du det meste om det meste. Undergruppene spenner fra adopsjon, ateisme, biseksualitet, brevvenner og politikk til religion, pensjonisttilværelsen, subkulturer, krigsveteraner og kvinner. Og mye, mye mer.

I dette havet av informasjon og diskusjon, ligger det to soc.* grupper som kan være særlig interessante for norske Usenet-brukere -- eller hvor du kan hjelpe andre rundt om i verden med informasjon om Norge:

soc.culture.nordic -- omhandler nordisk kultur (slike grupper finnes også for de fleste andre kulturer, hvis du ønsker å utvide dine horisonter).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer