Nytt liv til gamle telefoner

ISDN-telefoner kan ikke brukes til IP-telefoni, bare gamle analoge apparater. Og nye IP-telefoner selvsagt. For ikke å glemme de nye WLAN-mobiltelefonene, og PC-programmene...

Publisert
Sist oppdatert

Telefoni er ikke hva det en gang var, det kan vel alle være enige om, og mange stiller seg nå spørsmålet om om man egentlig har bruk for fasttelefon i det hele tatt. "Alle" har jo mobiltelefon, og det blir bare billigere og billigere å bruke den.

Må ha bredbånd

Men har du allerede bredbånd i huset, har du siden nyttår hatt tilbud om å utnytte datalinjen på en ny måte, også her til lands. Fenomenet kalles telefoni over IP, og krever verken at du er kunde hos Telenor, har ISDN-abonnement eller har noen som helst avtale om fasttelefon. Det eneste som kreves er at du har bredbånd, og selv de rimeligste og tregeste abonnementene er raske nok til å håndtere IP-telefoni.

Det er mange aktører som jobber med å tilby IP-telefoni for øyeblikket, men spesielt to selskaper har allerede markert seg med et bra utbygd tilbud i Norge; Telio og TeleVoip. Her kan du lese mer om tilbudene fra disse aktørene:

IP-telefoni med analog telefon (Test, DinSide Data)Ring nesten gratis med Telio (Omtale, DinSide Økonomi)Ring via PCen med TeleVoip (Test, DinSide Økonomi)

Les også vår omtale av Nokia Communicator 9500, som både er mobiltelefon og trådløs IP-telefon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer