Samsung Galaxy Tab S6

Nytt nettbrett­flaggskip fra Samsung

Slankere og lettere, og nå kan S Pen festes magnetisk til baksiden.

SLANKERE: Skjermen til Galaxy Tab S6 er like som på Tab S4, men Samsung har slanket rammen rundt så fotavtrykket er blitt mindre. Foto: Samsung
SLANKERE: Skjermen til Galaxy Tab S6 er like som på Tab S4, men Samsung har slanket rammen rundt så fotavtrykket er blitt mindre. Foto: Samsung Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samsung har bekreftet lanseringen av den nye Galaxy Tab S6, som blir oppfølgeren til fjorårets Tab S4. Hvor er Tab S5, lurer du? Den kom tidligere i år i form av Tab S5e, men dette var på ingen måte en flaggskipmodell.

Kunngjøringen skjer i forkant av Galaxy Note 10-lanseringen som finner sted i New York neste uke.

Det nye nettbrettet har en Super AMOLED-skjerm på 2560 x 1600 piksler, og Samsung holder seg fremdeles til 16:10-formatet der Apple sverger til 4:3 på iPad og Microsoft 3:2 på Surface.

Tastaturdekselet til Galaxy Tab S6 selges separat. Foto: Samsung
Tastaturdekselet til Galaxy Tab S6 selges separat. Foto: Samsung Vis mer

Tross at skjermstørrelsen er identisk, er faktisk Galaxy Tab S6 litt mindre enn forgjengeren. Det skyldes at Samsung har gjort rammen rundt skjermen litt smalere, som også betyr at ansiktspåloggingen er skrotet til fordel for fingersensor i skjermen.

Vekten er for øvrig på 420 gram og tykkelsen på 5,7 millimeter.

Samtidig har nettbrettet fremdeles totalt fire høyttalere, to på hver sine når det holdes i landskapsmodus.

Magnetisk S Pen

På baksiden vil du også se at det er blitt gjort endringer. Først og fremst i form av et verikaltplassert kamera med to sensorer på henholdsvis åtte og tolv megapiksler. Den ene er vidvinkel på 123 grader, mens den andre er en standardsensor.

Legg også merke til det som kanskje er den største nyheten med årets Galaxy Tab-toppmodell. Samsungs S Pen er oppdatert igjen, og kan nå festes magnetisk til baksiden av nettbrettet når den ikke er i bruk. Når pennen er festet på denne måten, blir den også ladet opp trådløst.

Dette er tilsvarende de nye iPad Pro-modellene fra Apple. Også Surface Pen kan festes magnetisk til Surface-enhetene, men har ikke støtte for trådløs lading. Det gjenstår å se hva som er best: feste pennen på baksiden eller på en av sidene slik som på iPad Pro og Surface.

S Pen kan festes magnetisk på baksiden av Galaxy Tab S6. Foto: Samsung
S Pen kan festes magnetisk på baksiden av Galaxy Tab S6. Foto: Samsung Vis mer

Magnetisk feste er ikke den eneste endringen på S Pen, den kan også fungere som en fjernkontroll slik som på Galaxy Note 9. Det betyr at du kan bruke den som kameralukker eller for å gå til neste lysbilde i PowerPoint.

Lanseres denne måneden

På innsiden sitter det en Snapdragon 855-prosessor – en stor oppgradering fra Snapdragon 835 som sitter i Tab S4 – og nettbrettet kommer i modeller på 128 GB lagring og 6 GB minne og 256 GB lagring og 8 GB minne, men av hva vi kan se er det kun førstnevnte som blir tilgjengelig i Norge.

Prisen starter på 7490 kroner for utgaven med Wi-Fi, mens modellen med Wi-Fi og 4G har en prislapp på 7.990 kroner. Anslått lanseringsdato er 23. august.

Galaxy Tab S6 blir tilgjengelig i fargene rose blush, mountain grey og cloud blue.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer