Samsung Galaxy Tab S6

Nytt nettbrett­flaggskip fra Samsung

Slankere og lettere, og nå kan S Pen festes magnetisk til baksiden.

SLANKERE: Skjermen til Galaxy Tab S6 er like som på Tab S4, men Samsung har slanket rammen rundt så fotavtrykket er blitt mindre. Foto: Samsung
SLANKERE: Skjermen til Galaxy Tab S6 er like som på Tab S4, men Samsung har slanket rammen rundt så fotavtrykket er blitt mindre. Foto: Samsung Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samsung har bekreftet lanseringen av den nye Galaxy Tab S6, som blir oppfølgeren til fjorårets Tab S4. Hvor er Tab S5, lurer du? Den kom tidligere i år i form av Tab S5e, men dette var på ingen måte en flaggskipmodell.

Kunngjøringen skjer i forkant av Galaxy Note 10-lanseringen som finner sted i New York neste uke.

Det nye nettbrettet har en Super AMOLED-skjerm på 2560 x 1600 piksler, og Samsung holder seg fremdeles til 16:10-formatet der Apple sverger til 4:3 på iPad og Microsoft 3:2 på Surface.

Tross at skjermstørrelsen er identisk, er faktisk Galaxy Tab S6 litt mindre enn forgjengeren. Det skyldes at Samsung har gjort rammen rundt skjermen litt smalere, som også betyr at ansiktspåloggingen er skrotet til fordel for fingersensor i skjermen.

Vekten er for øvrig på 420 gram og tykkelsen på 5,7 millimeter.

Samtidig har nettbrettet fremdeles totalt fire høyttalere, to på hver sine når det holdes i landskapsmodus.

Magnetisk S Pen

På baksiden vil du også se at det er blitt gjort endringer. Først og fremst i form av et verikaltplassert kamera med to sensorer på henholdsvis åtte og tolv megapiksler. Den ene er vidvinkel på 123 grader, mens den andre er en standardsensor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer