Nytt tilbud om trådløs Internett-aksess

Konkurransen rundt Internett-aksess blir stadig hardere, også blant selskapene som tilbyr Internett via radiobølger. Tele2 inntar nå markedet med et slikt tilbud, og i fremtiden kan det bli mulig å få båndbredder opp til 30 Mbps.

Publisert

Internett via radiobølger er et Internett-aksessalternativ som kan være en god løsning for mange. Kort fortalt, kan du med denne teknologien få fast Internett-forbindelse med stor båndbredde for en fast månedlig pris som ofte er konkurransedyktig i forhold til fastlinjetilbud på bakkenivå.

Du kan lese mer om denne teknologien i artiklene 5813">Internett via radiobølger og 5820">Oversikt: Radioforbindelse i praksis.

Nyeste spiller på banen er Tele2. Selskapet tilbyr allerede Internett via radiobølger i deler av Oslo, og hele Oslo-nettet vil være på plass i begynnelsen av mai.

- Etterhvert som vi ser at det fungerer, ekspanderer vi rundt om i Norge, sier Leif Eliasson, prosjektleder i Tele2 Norge AS, til DinSide. Selskapet regner med å kunne utvide tilbudet til å gjelde flere større byer senere i år.

Han forteller også at i tillegg til Internett-aksess, som er deres første satsningsområde, så er det også sannsynlig at Tele2 utvider tilbudet til Internett-telefoni (Voice IP) etter hvert.

Utstyret som benyttes i Norge er levert av Ericsson. Det består av radiobasestasjoner samt utstyret hos den enkelte kunde: en antenne som plasseres på kundens tak, kabel ned til kunden, et internsystem og en router. Tele2 er det første selskapet som benytter utstyret fra Ericsson, i følge Eliasson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer