Instagram får mørk modus

Og nå forsvinner følger-fanen

Ikke mer snoking på hva vennene dine liker.

SLUTT PÅ DETTE: I løpet av kort tid vil du ikke lenger kunne se hva de du følger gjør på Instagram. Foto: Kirsti Østvang. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I anledning lanseringen av iOS 13 har Instagram sluppet en oppdatert versjon av appen med støtte for såkalt «dark mode» eller mørk modus som det gjerne blir kalt på norsk.

I motsetning til noen andre tredjepartsapper som støtter mørk modus i iOS 13, kan du ikke skru det av eller på i selve appen. Det vil i stedet følge de generelle innstillingene på din iPhone.

Fjerner snoke-fanen

Kanskje viktigere for noen er imidlertid at Instagram denne uken kommer til å fjerne Følger-fanen, som har vist hvilke innlegg vennene dine liker eller kommenterer på og hvem de har begynt å følge.

Det ble opprinnelig lansert som et sted for å oppdage nytt innhold, men har vokst til å bli et ypperlig verktøy for å snoke på andre, og roten til både konflikt, hjertesorg og pinligheter.

Når Følger-fanen forsvinner, vil du bare se din egen aktivitet når du trykker på hjerte-ikonet i bunnen av Instagram-appen.

Lanserte ny app

I forrige uke lanserte Instagram også en splitter ny meldingsapp kalt Threads.

Med appen kan du sende bilder og videoer til folk på dine «nære venner»-liste i Instagram. Det er også en funksjon for automatisk oppdatering av status eller hvor du befinner deg og lignende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer