Ice MobilBytte, Telenor Swap og Telia Svitsj

… og så var de tre

Hvordan står Ice' nyvinning seg mot de etablerte ordningene fra Telenor og Telia?

LANSERER NYTT TILBUD: Med MobilBytte går Ice i strupen på Telia og Telenors Svitsj- og Swap-løsninger. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
LANSERER NYTT TILBUD: Med MobilBytte går Ice i strupen på Telia og Telenors Svitsj- og Swap-løsninger. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Onsdag lanserte Ice sin nye «MobilBytte»-ordning, som i stor grad ligner på tilsvarende tjenester fra Telenor og Telia – henholdsvis Swap og Svitsj.

Konseptet er altså at du kan få en dyr telefon i hendene nå, mot å betale den ned over en gitt periode. Dersom du ønsker, kan du dessuten levere inn telefonen underveis og bytte til en ny, hvorpå du da starter en ny avtale. Alle tre har også en forsikringsordning bakt inn.

18 måneder fremfor 12

Både Swap og Svitsj opererer med 24 måneders nedbetalingstid, der du står fritt til å bytte telefon når du er halvveis, altså etter 12 måneder.

Ice utvider dette til henholdsvis 30 og 18 måneder, altså der nedbetalingen går over et halvt år ekstra. Det gir lavere månedsavgift, men du må betale ned seks måneder ekstra før du eventuelt bytter telefonen i en ny.

– En lengre bytteperiode er mer bærekraftig, samtidig som det bidrar til å redusere den faste lave månedsprisen, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i Ice, i en pressemelding.

Forsikring inkludert

Både Telenor og Telia har skjermforsikring bakt inn i sine avtaler, som altså gjelder selve skjermen på telefonen og ikke øvrig skade. Begge tilbyr dog en valgfri plussforsikring mot en ekstra kostnad, som dekker øvrig skade, og også dersom du mister eller blir frastjålet telefonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer