Ice lanserer Data Frihet

Og vips, så var de tre

Nok et abonnement med «ubegrenset» datatrafikk.

1000 GB: Nå har også Ice lansert en løsning for dem som trenger ekstra mye data – med Data frihet kan du betale 99 kroner ekstra per måned for inntil 1000 GB data; riktignok med et par begrensninger. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
1000 GB: Nå har også Ice lansert en løsning for dem som trenger ekstra mye data – med Data frihet kan du betale 99 kroner ekstra per måned for inntil 1000 GB data; riktignok med et par begrensninger. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både Chilimobil og Telia tilbyr begge abonnementer der du kan bruke veldig mye data.

Mens Telia gir deg de første 40 gigabytene per måned med maks hastighet og deretter struper hastigheten til 3 megabit per sekund, kan du med Chili Fri data-abonnementet bruke 5 gigabyte om dagen før den samme fartsbegrensningen slår inn.

Riktignok synes Forbrukertilsynet at disse begrensningene gjør at abonnementene ikke kan markedsføres med «fri data».

1000 GB for 99 kroner ekstra

På en pressekonferanse på sitt hovedkontor i Nydalen i dag, har Ice presentert sitt motsvar, som de har valgt å kalle «Data Frihet».

Her er ordningen som følger: For 99 kroner ekstra per måned (i tillegg til abonnementsprisen), kan du bruke inntil 1000 GB hver måned, der maksfarten er 10 Mbps (megabit per sekund). For de fleste vil dette i praksis oppleves som ubegrenset data; i hvert fall om du kun bruker den fra mobiltelefonen.

Denne hastigheten er altså drøye tre ganger så høy som det Chili og Telia byr på når hastigheten begrenses og skal være raskt nok til å strømme Netflix i full HD. Tjenesten kan brukes på alle abonnementer med 6 GB data eller mer og gjelder også for bedriftsmarkedet.

Data frihet har ingen bindingstid og kan slås av og på ved behov. Om du ikke er fornøyd etter 30 dager, kan du få pengene tilbake.

Ice tillater å dele nett med andre enheter, men poengterer at 10 Mbps kan være knapt å bruke som en delt nettlinje.

Kun i Ice' eget nett

Verdt å merke seg er imidlertid at denne ekstra dataen kun gjelder når du bruker Ice' eget mobilnett, Ice+.

I tillegg til Telenor og Telia har nemlig Ice det tredje mobilnettet i Norge, som selskapet selv hevder dekker over 89 prosent av alle norske mobilbrukere, og som nylig ble kåret av Tutela til nettet med mest konsistent kvalitet i Norden.

Det gule «Ice+»-ikonet i appen angir at du er koblet til Ice' eget nett. Foto: Pål Joakim Pollen
Det gule «Ice+»-ikonet i appen angir at du er koblet til Ice' eget nett. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Om du ikke kan se navnet på nettverksoperatøren i statuslinja på telefonen, kan du bruke Ice-appen for å sjekke om du er koblet til Ice-nettet.

Der Ice ikke selv har dekning, leier de kapasitet av Telia. Bruker du Telias nett må du altså forholde deg til den vanlige datakvoten på abonnementet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer