Oi, se på Nokia!

NYHET: Er Nokia N810 den komplette multimediedingsen?

Publisert
Sist oppdatert

Under Web 2.0-konferansen i San Francisco introduserte Nokia sin N810 Internet Tablet, og som navnet antyder er det ikke snakk om en telefon denne gangen. Vel, telefoni er mulig, men da snakker vi IP-telefoni og Skype. Enheten blir avansert storebror til N800 som ble introdusert i januar.

Har det meste

N810 er i følge Nokia en multimediecomputer med full Internettfunksjonalitet og WiFi-tilkobling. Den støtter også Bluetooth og har innebygd GPS-navigasjon. Og selvfølgelig har N810 innebygd webkamera.

Se flere bilder av Nokia N810

Webfunksjonaliteten skal dessuten være fullverdig, med en Mozilla-basert nettleser med integrert støtte for Ajax, Flash osv. Dermed kan du for eksempel se YouTube-vidoer og annet aktivt innhold.

Den store 4,13 tommers skjermen med oppløsning på 800X480 piksler er berøringsfølsom, så man kan godt klare seg uten tastatur gjennom surferunden. Men skulle du ha behov for å skrive er det greit å vite at N810 har innebygd tastatur som tas fram med en enkel skyvebevegelse på enheten.

Bruker Linux

N810 er Linux-basert, og kommer med en rekke programmer installert. Mange av dem har en tett knytning til innhold på nett, som nevnte Skype, Video Gizmo og Rhapsody. Boingo Wireless, Earthlink og The Cloud muliggjør Wi-Fi-tilkobling på tusenvis av ulike steder over hele verden, heter det i pressemeldingen fra selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer