Onecall først ute med eSIM

Snart kan det fysiske SIM-kortet være historie.

INNEBYGD SIM: Onecall starter nå salget av Samsung Gear S2 Classic 3G i Norge. Den er alltid på nett – uten SIM-kort. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
INNEBYGD SIM: Onecall starter nå salget av Samsung Gear S2 Classic 3G i Norge. Den er alltid på nett – uten SIM-kort. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For å få ringt, sendt SMS og koblet deg til mobilnettet er du i dag nødt til å putte et SIM-kort i enheten du bruker. Det kan det snart bli slutt på.

Som Nordens første aktør tilbyr OneCall nå smartklokka Samsung Gear S2 3G. Denne er ikke avhengig av å ha forbindelse med mobiltelefonen for å være på nett, men du trenger heller ikke å putte et fysisk SIM-kort i den.

Langtidstest: Apple Watch

Dette er eSIM

eSIM er altså et elektronisk SIM-kort som allerede er bygget inn i smartklokka, mobiltelefonen eller nettbrettet når du kjøper den. Dermed trenger du ikke å vente på et SIM-kort fra operatøren; ei heller om du bestemmer deg for å bytte operatør.

Da er det nemlig bare å taste litt på enheten for å bytte. Det gjør det også lettere å ta i bruk et utenlandsk mobilabonnement når du er på tur, for å få lokale priser i stedet for å betale dyrt via roaming. eSIM gjør det mulig å bruke flere operatører samtidig.

eSIM er heller ikke begrenset kun til håndholdte enheter. Eksempelvis vil det være fullt mulig å bake inn eSIM-kort i biler, slik at du kan nås selv om du skulle ha glemt telefonen hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer