OneCall svarer på Netcoms jubileumstilbud

Kaller Netcoms framstøt for «lokketilbud».

For 299 kroner kan du nå surfe og laste ned så mye du vil i Netcoms mobilnett. Men du må bestille før 20. oktober, og avtalen varer kun i ett år. Foto: Berit B. Njarga
For 299 kroner kan du nå surfe og laste ned så mye du vil i Netcoms mobilnett. Men du må bestille før 20. oktober, og avtalen varer kun i ett år. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai fjernet Netcom prisen på meldinger og ringetid på alle sine abonnementer. Siden den gang har det kun vært grensene for databruk som har differensiert de forskjellige abonnementene. Flere av de andre mobilaktørene har siden fulgt etter.

I forbindelse med at Netcom feirer 20 år på det norske markedet, fjerner de nå også alle grensene for datatrafikk.

– Det betyr at du kan prate, tekste og laste ned så mye du vil, uten hastighetsbegrensninger, for 299 kroner i måneden, sier kommunikasjonsdirektør i Netcom, Øyvind Vederhus, til DinSide

One Call svarer

Sjef Øistein Eriksen i One Call ser på Netcom-framstøtet som et "lokketilbud", noe han understreker at One Call ikke driver med.

– I stedet for å komme med slike tilbud av begrenset varighet har vi nettopp besluttet å øke datagrensen i våre abonnementer fra 3 til 5 GB i måneden, uten å heve prisen. Vi har tro på at dette er mer enn nok for de fleste av brukerne pr i dag, sier han til DinSide.

– Vi bygger i dag uansett et nett med god kapasitet, og om et år eller to blir det sannsynligvis andre behov, og da vil vi selvfølgelig gi kundene våre det de trenger, avslutter han.

– Ikke kapasitetsproblem

En skulle kanskje tro at Netcoms kvotefrie abonnement vil føre til en overbelastning av nettet hvis veldig mange brukere laster ned store datamengder samtidig, men Øyvind Vederhus hos Netcom tror ikke det.

– Mobilnettet er helt klart en delt ressurs, men heldigvis er det god kapasitet de fleste stedene i Netcoms nett, svarer han.

Gjelder ett år

Kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus i Netcom Foto: Netcom
Kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus i Netcom Foto: Netcom Vis mer

Det er imidlertid et tilbud med visse begrensninger. For det første må man tegne fri bruk-avtale, og det må skje før 20. oktober. For det andre gjelder avtalen kun for ett år. Etter 12 måneder overføres man automatisk til Smart Pluss-abonnement. Her er månedsprisen 399 kroner i måneden, og du får kun 3 GB datatrafikk inkludert.

Tilbudet omfatter både eksisterende og nye kunder, og innebærer også fri bruk av tale og meldinger.

Som en del av 20-årsjubileet kan alle Netcom-kunder surfe og streame TV/video og radio fra NRK.no uten at det vil påvirke datakvoten. Dette tilbudet gjelder ut året, og krever ikke at kunder foretar seg noe som helst.

Fremtiden?

Da Netcom fjernet tellerskrittene i mai var konkurrentene raskt på banen. Om det samme skjer denne gangen gjenstår selvfølgelig å se. DinSide har i dag prøvd å få en kommentar fra informasjonssjef Anders Krokan i Telenor, uten hell. Ifølge DN.no avviser de ihvertfall ikke et motsvar .

– Markedet skal ikke bli forundret om Telenor igjen kommer med kampanjetilbud, sier han til avisen.

Vederhus i Netcom anser det som sannsynlig at "fri bruk av alt" vil bli en del av fremtidens mobilabonnementer.

– Men 299 kroner i måneden er uansett et fryktelig godt tilbud, avslutter han.

Les også: Nå forsvinner fasttelefonen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer