OnePlus One lanseres i dag

Den mystiske telefonen «hele internett» prater om avdukes i dag.

ÅRETS BESTE KJØP? OnePlus gjør seg klare til å lansere sin første modell i dag. Sett i forhold til prislappen ser dette ut til å kunne bli årets beste mobilkjøp. Foto: ONEPLUS
ÅRETS BESTE KJØP? OnePlus gjør seg klare til å lansere sin første modell i dag. Sett i forhold til prislappen ser dette ut til å kunne bli årets beste mobilkjøp. Foto: ONEPLUS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert: OnePlus One er lansert. Se bilder fra pressekonferansen i bunnen av artikkelen.

Du trenger en invitasjon for å kjøpe den, og i dag skal den vises frem for første gang.

Joda, skaperne av OnePlus One har vært flinke med markedsføringen i forkant av dagens avduking. Med slagordet «Never settle» (fritt oversatt til «Aldri ta til takke med …»), er ambisjonen intet mindre enn å tilby den beste smarttelefonen i markedet, og det til en høyst overkommelig pris.

OnePlus ble stiftet i desember i fjor av tidligere visepresident hos den kinesiske mobilprodusenten Oppo, Pete Lau.

TEST: Oppo N1

Oppsiktsvekkende billig

Blant de 16 lanseringslandene finner vi både Sverige og Danmark, men her på berget blir vi tilsynelatende nødt til å vente en stund til. Prisen i Sverige oppgis til å være mindre enn 3150 svenske kroner; altså rundt 2850 norske kroner med dagens kurs.

Oppdatert: Prisen i Sverige blir 2499,- for 16GB og 2849,- for 64GB-utgaven, og det er svenske kroner. Med dagens kurs tilsvarer det 2589 kroner for den største utgaven (!).

Det må sies å være billig for en såpass godt spesifisert telefon.

RØPER IKKE SÅ MYE: Dette bildet skal være et lekket bilde av OnePlus One. Foto: ONEPLUS
RØPER IKKE SÅ MYE: Dette bildet skal være et lekket bilde av OnePlus One. Foto: ONEPLUS Vis mer

For – her er de tekniske spesifikasjonene:

Prosessor: Qualcomm Snapdragon 801, 2,5GHz (fire kjerner)
Arbeidsminne: 3GB
Internminne: 16GB/64GB (ikke minnekort)
Skjerm: 5,5 tommer, IPS-panel, 1920x1080 oppløsning
Batteri: 3100 mAh
Kamera: Sony Exmor-brikke, 13 megapiksler, 6 linser, f/2,0 (lyssterkt). Frontkamera med 5 megapiksler.
Video: Støtte for 4K-oppløsing (3840x2160) og 720p med 120 bilder i sekundet til sakte film.
Operativsystem: Android, Cyanogenmod 11S

Cyanogenmod rett ut av boksen

Dette blir altså den første telefonen som lanseres med den svært populære Cyanogenmod-varianten av Android, som vi testet på DinSide for tre år siden. Tidligere har vi også tittet på Xiaomi Mi-Two, som kom med MIUI forhåndsinstallert.

Som du ser av spesifikasjonene, står den ikke tilbake for dagens toppmodeller, men da med en prislapp som begynner å nærme seg halvparten av toppmodellene til Samsung, HTC og Sony.

Kompakt i forhold til størrelse

I tillegg skal selskapet ha klart å skape telefonen relativt kompakt i forhold til skjermstørrelsen på 5,5 tommer, og i et bilde de har postet på nettsidene, ligger telefonen skjult under en Sony Xperia Z1, hvis skjerm «bare» er 5 tommer over diagonalen.

DENIM OG BAMBUS: Bakdekselet kan byttes ut. Foto: ONEPLUS
DENIM OG BAMBUS: Bakdekselet kan byttes ut. Foto: ONEPLUS Vis mer

Bakdekselet kan også byttes ut, og ved lanseringen finnes både bambus, denim (olabukse), kevlar og flere artige varianter. Dette er ikke bare plastdeksler med mønstre, men også med en overflate som skal kjennes riktig ut.

Androidandme har for øvrig postet bilder fra kameraet sammenlignet med Oppo Find 5 og Nikon D3100, og som du ser av bildene ser dette svært bra ut.

Krever invitasjon

Som nevnt innledningsvis, må du ha en invitasjon for å kunne kjøpe telefonen. Dette har selskapet valgt å gjøre i stedet for at det blir et race om å forhåndsbestille, der det ofte kan gå uker fra du bestiller til du får telefonen. Invitasjoner blir delt ut via Oneplus' nettsider, sosiale medier og så videre, og har du kapret en invitasjon skal du være garantert å kunne bestille et eksemplar med rask levering.

Mer informasjon om telefonen finner du i «announcements»-forumtråden hos OnePlus.

Oppdatert:

OnePlus har sluppet en presentasjonsvideo:

Under er noen tweets fra lanseringen:

Hva tror du? Blir dette årets beste mobilkjøp, eller er du skeptisk til å kjøpe en telefon fra en fem måneder gammel kinesisk mobilprodusent? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer