Lover å fjerne «røntgenkamera»

OnePlus snur etter kritikk

Gjorde det mulig å «se» gjennom ulike produkter.

Visste du at du kan gjøre dette med kameraet? Vis mer
Publisert

I forrige uke skrev vi om en spesiell kamerafunksjon i den nye toppmodellen OnePlus 8 Pro som gjorde det mulig å se gjennom ulike produkter.

Vakte mye oppsikt

Det er snakk om et filter i kamera-appen kalt «photochrom» som bruker infrarøde sensorer på telefonen, med den bieffekten at kameraet kan se gjennom visse mørke materialer som tynne klær og plast.

«Røntgenkameraet» vakte ikke overraskende mye oppsikt, og vi spekulerte i om OnePlus ikke ble nødt til å justere sensoren litt.

Nå melder OnePlus at de kommer til å fjerne funksjonen i en kommende oppdatering, skriver The Verge.

Deaktiveres på grunn av bekymringer?

I en melding på sin Weibo-side beklager OnePlus at de har skapt bekymringer for brukerne. Det kan dog virke som de føler funksjonen er misforstått, og de understreker at det ikke kan se gjennom tykkere materialer, ifølge The Verge.

Filteret er allerede midlertidig deaktivert i den kinesiske utgaven av mobilens operativsystem HydrogenOS. Det ser ikke ut til å bli midlertidig deaktivert i den globale utgaven av operativsystemet, OxygenOS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer