Online-doktor for PCen

Mulighetene på Internett utvikler seg i et forrykende tempo, og snart lanserer McAffee en tjeneste hvor du kan kjøre vedlikehold på PCen direkte via nettleseren. Vi har prøvekjørt løsningen.

Via en ActiveX-komponent kjøres programmet direkte via nettet (klikk her for å se en større utgave av dette bildet).
Via en ActiveX-komponent kjøres programmet direkte via nettet (klikk her for å se en større utgave av dette bildet). Vis mer
Publisert

Tjenesten vil ikke bli offisielt lansert før i mars, men kan testes ut allerede nå. Foreløpig inneholder den virussjekk/fjerning, et verktøy for å rydde på harddisken, en seksjon med informasjon om optimalisering og vedlikehold av PCen og et omfattende bibliotek med mye informasjon om forskjellige virus. Tjenesten kan testes ut gratis allerede nå, og vil etter prøveperioden koste ca. 6 dollar pr. mnd. eller 50 dollar pr. år.

ActiveX-komponenter

Grunnen til at Mcaffee kan kjøre programmer direkte via nettleseren, er bruk av såkalte ActiveX-komponenter, som er et forslag til standard for nettlesertillegg utviklet av Microsoft. Slike komponenter installeres i nettleseren, og åpner for full adgang til harddisken eller hva som helst på PCen.

Det er jo litt paradoksalt at Mcaffee lager et virusprogram som bruker ActiveX når den heftigste debatten rundt denne teknologien har dreiet seg om sikkerhet på nettet (siden den åpner for direkte adgang til harddisken). Enda mer paradoksalt blir det når du blir instruert til å sette ned sikkerthetsnivået for å kunne installere virusprogrammet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer