Opera med nattmodus på alle nettsider

Mer behagelig om kvelden - og strømsparende.

DARK SIDE: Liker du at nettsider er mørke, kan den nye versjonen av Opera være verdt en kikk. Foto: Pål Joakim Pollen
DARK SIDE: Liker du at nettsider er mørke, kan den nye versjonen av Opera være verdt en kikk. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

I høstens utgaver av både iOS og Android, henholdsvis versjon 13 og 10, er en av de store nyhetene nattmodus, som gjør brukergrensesnittet mørkt, og da gjerne i tråd med soloppgang og -nedgang om du ønsker det.

Ikke bare opplever mange det mer behagelig å se på en mørkere skjerm når omgivelsene er mørke – har du en telefon med OLED-skjerm, som de fleste toppmodellene nå har, vil skjermen også bruke mindre strøm, siden hvert piksel er en egen diode som kan slukkes helt når den skal vise sort og dermed ikke bruke strøm.

Men selv om grensesnittet på telefonen er mørkt, betyr ikke det at nettsider nødvendigvis blir mørke også. Selv om det finnes muligheter for webutviklere å gjøre at nettsidene «lystrer» denne innstillingen, er det fortsatt slik at de fleste har svart tekst på hvit bakgrunn - nattmodus eller ei.

Ny Opera-versjon med nattmodus

I sin siste utgave for Android, versjon 55, har nettleseren Opera fått en ny funksjon. Den lar deg nemlig gjøre det slik at alle nettsider får «nattmodus», altså der bakgrunnen typisk blir sort og teksten lysegrå. Her ser du hvordan Dinside og Dagbladet ser ut med nattmodus aktivert (dra i midtdeleren):

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer