iOS 12.5.6

Oppdater nå!

Apple sender ut kritisk sikkerhetsoppdatering.

SJELDEN OPPDATERING: Det er ikke ofte iPhone 5S får oppdateringer lenger - men desto viktigere er det når det først slippes. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SJELDEN OPPDATERING: Det er ikke ofte iPhone 5S får oppdateringer lenger - men desto viktigere er det når det først slippes. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bruker du fremdeles iPhone 5S, iPhone 6 eller 6 Plus? Da er du nødt til å oppdatere telefonen din.

Apple har for første gang på over ett år sendt ut en sikkerhetsoppdatering til iOS 12 som tetter et alvorlig sikkerhetshull på disse eldre modellene, skriver The Verge.

Kan ha blitt utnyttet

iOS 12.5.6 fikser en alvorlig feil som åpner for at angripere kan få tilgang til telefonen din bare du besøker enkelte nettsider i Safari eller en annen nettleser.

Dette er samme sikkerhetsfeil som Apple nylig fikset i nyere utgaver av iPhone, iPad og Mac.

Og akkurat som det var med denne sårbarheten, opplyser Apple at det er mulig at hackere allerede utnytter feilen på ondsinnede nettsider i dag, og anbefaler derfor alle å oppdatere.

OMSTART: Etter at Apple skrotet hjemknappen på iPhone har det blitt mye mer tungvint å kjøre en tvungen omstart av telefonen. I denne videoen viser vi deg hvordan man gjør det. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Utdatert operativsystem

iOS 12 ble opprinnelig lansert i 2018, men Apple oppdaterer ikke lenger operativsystemet på vanlig vis, ettersom det er iOS 15 som er nyeste versjon (med iOS 16 rett rundt hjørnet). Sist gang iOS 12 ble oppdatert var i september i fjor.

I tillegg til iPhone 5s, 6 og 6 Plus, er oppdateringen også tilgjengelig for den originale iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 og 6. generasjon iPod Touch.

Du kan laste ned og installere oppdateringen ved å gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer