Apple melder om sikkerhetshull:

Oppdater telefonen nå!

Det anbefales ikke å vente med å installere den siste oppdateringen til iPhone eller iPad.

IPHONE: Her får du en veiledning for hvordan du oppdaterer Iphone. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

26. mars lanserte Apple en ny oppdatering av programvaren på iOS 14.4.1 og iPadOS 14.4.1, bare tre uker etter forrige oppdatering.

Denne gangen anbefales det igjen å ikke utsette med oppdateringen, siden det er snakk om tetting av sikkerhetsfeil på Apples telefoner og nettbrett.

I følge teknonettstedet The Verge tillater sikkerhetsfeilen universell skripting på tvers av nettsteder. Med andre ord kan et ondsinnet nettsted eller skript få tilgang til informasjon fra andre nettsider du har åpnet, noe som ikke er bra, spesielt siden Apple sier at noen nettsteder kan gjøre dette.

SLIK GJØR DU DET: Finn «Innstillinger», trykk på «Generelt» og så på «Oppdatering». Til slutt trykker du på «Last ned og installer». Foto: Øystein B. Fossum

Oppdater nå

Oftest er det ikke noe problem å utsette iOS-oppdateringer i noen uker, men ifølge nettstedene macrumors.com og theverge.com vil det være lurest å laste ned den nyeste iOS-oppdateringen (iOS 14.4.2) så snart som mulig.

Det vil løse sikkerhetsfeilen, som Apple sier kan ha blitt utnyttet av nettsteder og folk med urent mel i posen. Merk at oppdateringen også gjelder for iPad (iPadOS).

Sett av et par minutter til å laste ned og oppdater telefonen, ved å gå til «Innstillinger», «Generelt» og «Oppdatering», hvor du velger «Last ned og installer».

Vær alltid forsiktig

Selv om du ikke får oppdatert telefonen helt med det samme, skal det ikke bety at den ikke kan brukes. Sørg imidlertid for at du holder deg unna tvilsomme og mistenksomme nettsteder, noe du bør ta som et generelt råd uansett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer