Apple melder om sikkerhetshull:

Oppdater telefonen nå!

Det anbefales ikke å vente med å installere den siste oppdateringen til iPhone eller iPad.

IPHONE: Her får du en veiledning for hvordan du oppdaterer Iphone. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

26. mars lanserte Apple en ny oppdatering av programvaren på iOS 14.4.1 og iPadOS 14.4.1, bare tre uker etter forrige oppdatering.

Denne gangen anbefales det igjen å ikke utsette med oppdateringen, siden det er snakk om tetting av sikkerhetsfeil på Apples telefoner og nettbrett.

I følge teknonettstedet The Verge tillater sikkerhetsfeilen universell skripting på tvers av nettsteder. Med andre ord kan et ondsinnet nettsted eller skript få tilgang til informasjon fra andre nettsider du har åpnet, noe som ikke er bra, spesielt siden Apple sier at noen nettsteder kan gjøre dette.

Oppdater nå

Oftest er det ikke noe problem å utsette iOS-oppdateringer i noen uker, men ifølge nettstedene macrumors.com og theverge.com vil det være lurest å laste ned den nyeste iOS-oppdateringen (iOS 14.4.2) så snart som mulig.

Det vil løse sikkerhetsfeilen, som Apple sier kan ha blitt utnyttet av nettsteder og folk med urent mel i posen. Merk at oppdateringen også gjelder for iPad (iPadOS).

Sett av et par minutter til å laste ned og oppdater telefonen, ved å gå til «Innstillinger», «Generelt» og «Oppdatering», hvor du velger «Last ned og installer».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer