iOS 17.1 lansert

Oppdatér nå!

Nettsted overrasket over hvor mange sikkerhetsfeil Apple fikser i sin nyeste oppdatering.

LAST NED: Apples første store oppdatering til iOS 17 er ute. Foto: Kirsti Østvang
LAST NED: Apples første store oppdatering til iOS 17 er ute. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld slapp Apple den første store oppdateringen av iOS 17, som ble lansert i september.

iOS 17.1 kommer med en rekke nye funksjoner og feilrettinger. Det kanskje aller viktigste er at Apple har fikset ei lang liste med sikkerhetsfeil.

Nettstedet Apple Insider mener antallet er overraskende høyt med tanke på at det allerede er sluppet noen mindre oppdateringer før denne, så her er det bare å oppdatere så fort du kan.

AirDrop over internett

En ny funksjon i iOS 17.1 er at filoverføringer via AirDrop nå kan fullføres via mobilforbindelse eller Wi-Fi hvis du går ut av rekkevidda til personen du deler med. Altså må du ikke lenger være i direkte nærhet til noen om du sender dem et stort antall filer.

Bruker du Apple Music, kan du nå favorittmerke sanger, albumer, spillelister og artister, og så vil dette etter hvert påvirke musikkanbefalingene du får. I tillegg vil det vises sangforslag nederst i alle spillelister.

BLIR DYRERE: Apple har for øvrig økt prisen på sitt samleabonnement Apple One, som inkluderer tjenestene iCloud+, Apple Music, Apple TV+ og Apple Arcade. Tidligere kosta det 199 kroner i måneden, men øker nå til 219 kroner i måneden. Familieabonnementet øker fra 269 til 289 kroner. Skjermbilde: Kirsti Østvang
BLIR DYRERE: Apple har for øvrig økt prisen på sitt samleabonnement Apple One, som inkluderer tjenestene iCloud+, Apple Music, Apple TV+ og Apple Arcade. Tidligere kosta det 199 kroner i måneden, men øker nå til 219 kroner i måneden. Familieabonnementet øker fra 269 til 289 kroner. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Lommelykt-indikator

Alle som har en iPhone med «dynamisk øy», altså det interaktive kamerahullet i toppen av skjermen, får nå den nye lommelykt-indikatoren som ble introdusert i den første iOS 17-versjonen. Tidligere var den begrensa til iPhone 15 Pro og 15 Pro Max.

Oppdatér nå!

Når det gjelder låseskjermen, finnes det en innstilling kalt «blanding av bilder», som vil vise et sett med bilder i tilfeldig rekkefølge gjennom dagen. I iOS 17.1 vil du nå kunne velge et spesifikt album her, i stedet for å måtte manuelt velge bilder.

For å laste ned og installere oppdateringa, gå til Innstillinger > Generelt Oppdatering.

Apple Watch får dobbelttrykking

I tillegg til iPhone og iPad, har Apple også sluppet oppdateringer til både Apple TV, HomePod, Mac og Apple Watch.

Med watchOS 10.1 får eiere av de nye Apple Watch Series 9 og Ultra 2 tilgang til den nye Double Tap-funksjonen, som gjør det mulig å styre klokka uten å berøre skjermen. Står du med hendene full av bolledeig, kan du for eksempel svare på et innkommende anrop ved å trykke pekefingeren og tommelen på klokkehånda to ganger raskt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer