Alvorlig sikkerhetshull i WhatsApp

- Oppdatér umiddelbart!

Spionprogram kan overvåke telefonen din.

SIKKERHETSHULL: Whatsapp har 1,5 millarder brukere - nå oppfordres alle til å oppdatere appen. Foto: NTB Scanpix
SIKKERHETSHULL: Whatsapp har 1,5 millarder brukere - nå oppfordres alle til å oppdatere appen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

The Financial Times melder at det har blitt oppdaget en sårbarhet i Facebooks meldingsapp WhatsApp som kan utnyttes for å installere spionvare på Android og iPhone-mobiler bare med en enkel telefonsamtale.

Når spionvaren er installert, kan det brukes til å skru på mobilens kamera og mikrofon, skanne e-postmeldinger og tekstmeldinger og se hvor brukeren befinner seg.

Det er det israelske cyberkrigselskapet NSO Group som skal stå bak spionprogrammet.

Det kan installeres uten å etterlate seg spor, og den som blir angrepet trenger ikke engang å svare på anropet, sier sikkerhetsforskere - og det bekreftes dessuten av WhatsApp selv, skriver The Verge.

- Oppdatér nå!

WhatsApp oppfordrer nå sine 1,5 milliarder brukere verden over om å oppdatere appen umiddelbart.

- Vi vil oppfordre brukere til å oppdatere til den nyeste versjonen av appen, samt at de holder mobiloperativsystemet sitt oppdatert. Dette for å beskytte seg mot sårbarheter laget for å få tak i informasjon lagret på mobile enheter, sier WhatsApp i en uttalelse, ifølge The Verge.

Misbrukes

Sårbarheten skal ha blitt oppdaget i begynnelsen av mai. En menneskerettighetsadvokat skal ha blitt utsatt for angrep av NSO Groups såkalte Pegasus-program, ifølge sikkerhetsforskere fra Universitetet i Toronto-baserte Citizen Lab.

WhatsApp skal ha varslet en rekke menneskerettighetsorganisasjoner om angrepet.

Ifølge The Verge sier NSO at de selger Pegasus til myndigheter for å bekjempe terror og kriminalitet.

Sikkerhetsforskere mener det imidlertid har blitt misbrukt av så mange som 45 land til å overvåke og forfølge såkalte dissidenter, journalister og andre uskyldige sivile

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer