Oppo R5 er bare 4,85mm tykk

Har ikke engang plass til hodetelefonuttak.

TYNN: Oppo R5 måler bare 4,85mm i tykkelse. Foto: OPPO
TYNN: Oppo R5 måler bare 4,85mm i tykkelse. Foto: OPPO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kinesiske selskapet Oppo er for mange kjent for å lage dyre Blu-ray-spillere, men de lager også andre ting, som hodetelefoner og mobiltelefoner.

Senest i sommer testet vi Find 7 fra nevnte produsent, og da endte vi faktisk opp med å gi telefonen en sekser på terningen. Tidligere i år testet vi Oppo N1 som riktignok ikke fikk like gode skussmål.

4,85mm tynn

Nykomlingen Oppo R5 vekker oppsikt med sitt svært tynne ytre. Telefonen måler bare 4,85mm over midjen – hele to millimeter mindre enn iPhone 6.

KINA-MOBIL: Med tykkelse på bare 4,85 har Oppo sett seg nødt til å droppe utgang til hodetelefoner. Foto: OPPO
KINA-MOBIL: Med tykkelse på bare 4,85 har Oppo sett seg nødt til å droppe utgang til hodetelefoner. Foto: OPPO Vis mer


Det er faktisk så tynt at Oppo har sett seg nødt til å droppe 3,5mm-utgangen til hodetelefoner. Skal du høre musikk med hodetelefoner er du i stedet nødt til å bruke en overgang du stikker inn i micro USB-porten.

Lader raskt

Apropos micro USB-porten er også R5 utstyrt med såkalt VOOC-lading, slik Find 7 også har. Laderen som følger med er sterkere enn vanlig, som gjør at telefonen kan lades fra 0-75 prosent på en halvtime, en egenskap vi satt svært pris på da vi testet sistnevnte.

For å unngå problemer med varme er Oppo R5 utstyrt med kjøleteknologi i form av varmeabsorberende materiale innvendig.

FULL HD: Oppo R5 har full HD-skjerm og en skjerm på 5,2 tommer. Foto: OPPO
FULL HD: Oppo R5 har full HD-skjerm og en skjerm på 5,2 tommer. Foto: OPPO Vis mer


Ikke toppspesifisert

Ellers er ikke telefonen like godt spesifisert som toppmodellene, med en Snapdragon 615 1,5GHz prosessor (åtte kjerner), 2GB RAM, 16GB internminne og 2000mAh batteri. Den skal uansett være kraftig nok til å kunne filme i 4K-oppløsning med 30 bilder per sekund.

Skjermen er 5,2 tommer stor og har full HD-oppløsning. Telefonen har dog ikke støtte for minnekort.

På kamerafronten har telefonen en bakbelyst Sony-sensor på baksiden med 13Mp oppløsning og blenderåpning på f/2,0, mens frontkameraet kan skilte med samme blenderåpning og 5Mp oppløsning.

Mer informasjon finner du på Oppos nettsider. Så vidt vi kan se, er ikke telefonen i salg ennå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer