Wordle

Ordspillet tar av på nett

Slik kommer du i gang med «Wordle».

WORDLE: Ordspillet har økt enormt i popularitet den siste tida. Foto: Martin Kynningsrud Størbu

WORDLE: Ordspillet har økt enormt i popularitet den siste tida. Foto: Martin Kynningsrud Størbu


Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du husker kanskje norskutviklede «Wordfeud», eller kanskje «Words with friends» og «Wordscapes»? Nå er et nytt ordspill i ferd med å ta Internett med storm.

Fra 90 daglige visninger i november, er det nå nærmere 3 millioner personer som er innom spillet «Wordle» daglig for en ny ordoppgave. Og det selv om spillet faktisk ikke har en egen app ennå. Tenke seg til!

Under kan du lese hvordan du spiller «Wordle», og vi deler også et hendig tips om hvordan du kan lagre spillet, som kun er i nettleseren, som en app på mobilen din.

Mastermind møter ord

«Wordle» beskrives ofte som «Mastermind med ord i stedet for farger». Spillet går ut på å gjette seg til et femsifret ord på engelsk, og du har seks forsøk på å gjette deg frem til svaret.

Nytt ord kommer daglig ved midnatt.

Dersom dagens Wordle-ord inneholder én eller flere av bokstavene i ordet du foreslår, markeres de med enten grønn eller gult. Grønt dersom bokstaven er riktig plassert i ordet og gult dersom ordet inneholder bokstaven, men det er feilplassert.

Bokstaver som ordet ikke inneholder, markeres grått.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer