Antivirus for Android:

Over halvparten oppdaget færre enn 30 prosent av truslene

Stor test av antivirus for Android avslører at svært mange løsninger ikke er til å stole på.

OVER HALVPARTEN MED STRYKKARAKTER: Selv med 4,5 stjerner i app-butikken fanget denne appen opp mindre enn 30 prosent av truslene i en stor antivirustest. Foto: Pål Joakim Pollen
OVER HALVPARTEN MED STRYKKARAKTER: Selv med 4,5 stjerner i app-butikken fanget denne appen opp mindre enn 30 prosent av truslene i en stor antivirustest. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Mens Apple praktisk talt har lukket iOS hermetisk mot uhumskheter, kan man ikke si det samme om Android.

Google har nemlig valgt å gjøre dette operativsystemet svært åpent, der man også står fritt til å laste ned apper fra hvor som helst, og ikke bare fra den offisielle app-butikken.

Det gjør dessverre også at Android er mer sårbar for skadevare. Dessuten er historiene mange om at Google har vært nødt til å fjerne apper fra sin app-butikk av sikkerhetsmessige årsaker. Her har Apple en langt mer rigid gjennomgang av nye apper og kanskje spesielt oppdateringene av dem.

Testet 250 antivirus-apper

Dog er det mange som vil hjelpe deg med sikkerheten på Android, i form av antivirus-apper.

Østerrikske AV-comparatives er en uavhengig organisasjon som nylig testet 250 antivirusløsninger for Android mot 2.000 kjente trusler. Testen foregikk i hovedsak på en Samsung Galaxy S9 med Android 8.0 (Oreo), mens appene som ikke virket med denne versjonen ble testet på en Nexus 5-telefon med Android 6.01.

Hver sikkerhetsapp ble installert på separate enheter, som inneholdt medfølgende apper og Av-comparatives test-apper, som automatiserer prosessen. Alle apper ble så oppdatert til siste versjon og automatisk oppdatering fryst. For antivirus-appene som foreslo en initiell skanning, ble den utført, og alt av beskyttelse som ble foreslått ble takket ja til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer