TEST: Huawei Mate 10 Pro

Overbevisende topp­modell fra Huawei

En praktfull telefon som er oppgradert på flere områder.

NY TOPPMODELL: Mate 10 Pro tar over stafettpinnen etter Mate 9 Pro – en av våre største favoritter fra 2016. Foto: Pål Joakim Pollen
NY TOPPMODELL: Mate 10 Pro tar over stafettpinnen etter Mate 9 Pro – en av våre største favoritter fra 2016. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

På denne tiden i fjor lanserte Huawei Mate 9 Pro her i Norge. Vår terning viste alle seks øyne da vi hadde testet ferdig, og telefonen ble en av våre aller største favoritter i 2016.

«Born fast, stays fast» var slagordet da den ble lansert, og nettopp dette ønsket vi å etterprøve. Derfor har vi brukt telefonen jevnt og trutt gjennom et helt år, og vi kan fastslå at Huawei har holdt løftet sitt; telefonen føles like kjapp og responsiv som det den gjorde for et år siden.

Blant annet skyldes dette smarte funksjoner i telefonen som lærer seg ditt bruksmønster, forutser hvilken app du kommer til å åpne og gjør den klar, slik at alt går smidig for seg.

Og nå er oppfølgeren her, i form av Mate 10 Pro.

Flere nyheter

I år har Huawei raffinert Mate-modellen ytterligere, og dagens testprodukt fremstår oppgradert på flere områder:

– Kameraet, fortsatt med to objektiver på baksiden, har nå fått lysstyrke på markedsledende f/1,6. Kontra f/2,2 på forrige modell, betyr det at det nye kameraet slipper inn 89 prosent mer lys.

– Skjermen har nå gått over til 18:9-formatet (2:1) som flere av konkurrentene har tatt i bruk. Telefonen har svært tynne rammer rundt, og skjermen dekker drøye 80 prosent av den totale flaten – så vidt litt bak Samsungs nye 8-modeller. Fingeravtrykksleseren er flyttet til baksiden av telefonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer