Fitbit Ionic tilbakekalles:

- Overopphetes og utgjør en brannfare

Nå oppfordrer produsenten til ikke å bruke enheten.

TILBAKEKALLES: Fitbit har oppdaget svakheter ved Ionic som gjør at den kan utgjøre en brannfare. Selv om det foreløpig kun gjelder 0,01 prosent av deres solgte enheter i USA, ber de nå brukerne om ikke å bruke dem mer. Foto: Fitbit
TILBAKEKALLES: Fitbit har oppdaget svakheter ved Ionic som gjør at den kan utgjøre en brannfare. Selv om det foreløpig kun gjelder 0,01 prosent av deres solgte enheter i USA, ber de nå brukerne om ikke å bruke dem mer. Foto: Fitbit Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi mottok nettopp en e-post fra Fitbit om at selskapet tilbakekaller alle modeller av Fitbit Ionic globalt.

I uttalelsen fra selskapet heter det seg som følger:

"Kundesikkerhet er alltid Fitbits høyeste prioritet, og med bakgrunn i dette vil Fitbit frivillig tilbakekalle alle Fitbit Ionic-smartklokker. Bakgrunnen er at vi har mottatt et svært begrenset antall rapporter om at batteriet i Fitbit Ionic overopphetes og utgjør en brannfare – totalsummene i USA representerer mindre enn 0,01 prosent av solgte enheter. Disse hendelsene er svært sjeldne, og denne tilbakekallingen vil ikke påvirke andre Fitbit-smartklokker eller aktivitetsmålere."

På dette tidspunktet kan ikke selskapet si noe om det også finnes berørte i det norske markedet, men alle Ionic-brukere vil uansett bli varslet om tilbakekallingen.

I den samme meldingen skriver Fitbit at brukerne bør slutte å bruke enheten og besøke denne nettsiden for å få refusjon. Alternativt finnes kundeservice på telefonnummer 23 96 63 03. Fitbit ber om at enhetene ikke returneres til butikkene, men resirkuleres på linje med øvrig elektronisk avfall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer